A németek klasszisa úgy hiszi, megnyerhetik az Eb-t: "Abszolút képesek vagyunk rá"

A Bayern München és a német válogatott ikonja, Thomas Müller szerint Julian Nagelsmann kapitánnyal jó irányba tart a csapatuk.
Csakfoci.hu 2024. május 24., péntek 15:37
A Bayern München és a német válogatott ikonja, Thomas Müller szerint Julian Nagelsmann kapitánnyal jó irányba tart a csapatuk.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 24., péntek 15:37

Thomas Müller szilárdan hisz abban, hogy hazai pályán van esélye az Európa-bajnoki címre a német válogatottnak.

- Igen, abszolút képesek vagyunk rá - mondta a 34 éves támadó a német NTV-nek, kérdésére válaszolva. A Bayern 128-szoros válogatott játékosa optimizmusához Julian Nagelsmann szövetségi edzőnek is köze van. Ő ugyanis Müller szerint visszaterelte a válogatottat a helyes útra.

- Különösen a novemberi nemzetközi mérkőzések - ahol két megsemmisítő vereséget szenvedtünk - utáni folyamat volt fontos, egészen a márciusi találkozókig és a csapat átszervezéséig, ez idő alatt Julian és a stábja nagyon sokat gondolkodott a dolgokon - nyilatkozta Müller, aki tagja Nagelsmann bő Eb-keretének, ellentétben két régi "harcostársával", Mats Hummelszel és Leon Goretzkával.

Müller elmondása szerint ilyen esetekben nem tud tanácsot vagy vigaszt nyújtani a régóta ismert játékosoknak sem.

- Ez sajnos lehetetlen - mondta. - A beválogatást, különösen Németországban, nem lehet igazán érvekkel alátámasztani vagy támadni sem, így sajnos nem sokat lehet segíteni azoknak, akiket nem jelöltek a keretbe - fogalmazott.

A házigazda német csapat az Európa-bajnokság csoportkörében Skóciával, Magyarországgal és Svájccal találkozik majd.

Olvastad már?
Élete formájában készül az Eb-re: „Még egy pohár vizet sem tudtam inni a feleségem segítsége nélkül” – interjú mélységekről, könnyekről és a Fradi ajánlatáról
Soha nem zárt még ilyen eredményes szezont, pedig egy éve azt sem tudta, mikor épül fel 100 százalékosan. A nagy pillanatokban sokszor meghatódik, nem szégyelli a könnyeit. A pályán ugyanakkor kőkemény, ahogy ő fogalmaz, addig fut, amíg le nem esik a lába. Az Eb-n szerinte nem lehet elvárás a válogatottól a csoportból való továbbjutás. Úgy látja, akár hét pontot is szerezhetnek, de az is benne van, hogy csak egyet. Valamelyik topbajnokságban szívesen kipróbálná magát, itthon azonban nem vált csapatot, a Fradi ajánlatára is nemet mondott. Interjú Nagy Zsolttal.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz