Fotó: ujpestfc.hu

A megtépázott Újpest lehetetlen győzelme elmaradt: A Loki 10 embert vert meg Vignjevic talán utolsó meccsén

2-1-re győzött a DVSC az immáron kilenc meccs óta nyeretlen Újpest otthonában, az OTP Bank Liga 19. fordulójának nyitómeccsén.
Dudás Gábor 2024. február 6., kedd 19:45
Fotó: ujpestfc.hu
2-1-re győzött a DVSC az immáron kilenc meccs óta nyeretlen Újpest otthonában, az OTP Bank Liga 19. fordulójának nyitómeccsén.
Szerző: Dudás Gábor 2024. február 6., kedd 19:45

Ha van olyan mérkőzés, ami előtt tényleg minden az Újpest ellen szólt, az a lila-fehérek DVSC elleni bajnokija volt. A IV. kerületben az NB I legrosszabb sorozata, az MTK elleni sima vereség, a szurkolók tüntetése, az edzőváltásról szóló hírek és a - végül meg is valósuló - tulajdonosváltás középpontba kerülése aligha biztosított megfelelő körülményeket a felkészülésre.

Erről árulkodtak Nebojsa Vignjevic meccs előtti szavai is. A drukkerek célkeresztjébe került szerb trénerre egyébként külön biztonsági ember vigyázott a mérkőzésen az M4 Sport szerint. Mindez nagyjából 2600 szurkoló előtt...

I. félidő:

A finoman szólva is baljós előjelekhez képest az Újpest kezdte sokkal bátrabban a meccset, és a 2. percben vezetést is szerezhetett volna, ám Csoboth ziccerénél Megyeri nagyot védett a Megyeri úton.

A 10. percben egy kisebbet villant a Loki is, de Loncar passzát nem érte el nagy helyzetben Joao Oliveira. Aki a félidő közepén azért megdolgoztatta Banait Úlfarsson passza után.  Közben Kusnyír sérült meg a Debrecennél, nem is tudta folytatni a játékot a jobbhátvéd.

Az első félóra végén néhány percre leállt a meccs, miután a hazai tábor tagjai nemrég elhunyt szurkolótársukra, Baczó Tamásra emlékezve pirotechikával és füsttel generáltak szomorú és egyben lenyűgöző látványt a kapu mögötti szektorokba.

A pályán viszont már nem sok feljegyeznivaló akadt, maradt a 0-0 a szünetre.

II. félidő:

A fordulás után sem igazán változott a meccs képe, a csapatok keveset kockáztattak, az Újpestnek akadt egy veszélyesebb kísérlete, de Kiss Tamás 18-ról nem találta el végül a kaput az 57. percben.

Az 57. percben fordulópontra ért viszont a találkozó: Jevtovski csúszott rá csúnyán Ojediran lábára, amiért először sárga lapot kapott, ám a VAR jelzésére és a videófelvétel megtekintése után Pintér Csaba kiállította az Újpest északmacedón középpályását - jogosnak tűnt a megváltoztatott ítélet.

A DVSC igyekezett kihasználni emberelőnyét, beküldték a vendégek Dzsudzsák Balázs csapatkapitányt a pályára, de nem úgy tűnt, hogy a Loki fel tudja törni a hazaiak védekezését. Egészen a 79. percig: ekkor Ferenczi adott be balról, a hazai védelem először betlizett és a rossz váltásnak, illetve helyezkedésnek az lett az eredménye, hogy a szünetben beállt Domingues az ötösről nagy magányában fejelhette a labdát Banai kapujának jobb oldalába (0-1).

A Loki idénybeli legnagyobb ajándékgólját még egy vendégtalálat követte a 84. percben. Ezúttal Dreskovic fejese tartott a kapuba, de Úlfarsson még belestukkolt egyet, de mint kiderült, előtte szabánytalanság történt, így az izlandi gólját érvénytelenítették.

A 87. percben aztán kis híján egyenlítettek a lilák, ám Megyeri nagyot mentett.  A ráadásban aztán megadta a kegyelemdöfést a vendégcsapat, Dzsudzsák centerezését az immáron duplázó Domingues terelte közelről a kapuba. Itt eldőlt a meccs, de nem volt még vége: a 99. percben Radosevic esett el Dreskovic mellett, büntetőt kapott az Újpest, amit Mörschel értékesített is.

Így lett 1-2 a vége egy eleinte egyesélyes meccsnek, amelyet azonban elsősorban Jevtovski kiállítása és Domingues beállása döntött el. Debreceni győzelem született tehát Nebojsa Vignjevic alighanem utolsó újpesti meccsén.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Újpest – DVSC 1-2 (Mörschel 101. - 11-esből, ill. Domingues 79., 94.)

Piros lap: Jevtoski (Újpest, 59.)

Újpest: Banai - Pauljevic, Antsoulas, Fehér Cs., Tamás K. - Jevtoski, Mörschel, Mack (Radosevic, 93.) - Kiss (Simon K., 63.), Sasere (Ambrose, 76.), Csoboth (Ganea, 76.)

DVSC: Megyeri - Kusnyír (Baranyai, 22.), Dreskovic, Lagator, Ferenczi J. - Szuhodovszki (Manrique, 46.), Loncar (Dzsudzsák, 69.) - Vajda (Domingues, 46.), Ojediran, J. Oliveira (Tuboly, 92.) - Úlfarsson

Később:

20:00: Ferencváros – MTK Budapest

Neked ajánljuk
Átigazolások
REAC
Urbán lehet az edző
Sajtóhírek szerint Urbán Flórián veheti át a harmadosztályban szereplő rákospalotaiak irányítását.
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Tovább az összes átigazoláshoz