Facebook: Team Bulgaria

A magyar válogatottat ijesztgetik: "Itt az idő, hogy harcban legyünk az Eb-ért" - mégis játszhat ellenünk a csapatkapitány

A bolgárok elismerik, hogy elképesztően nehéz csoportba kerültek, de egyértelmű célkitűzéssel vágnak neki a selejtezősorozatnak.
Budai László 2023. március 22., szerda 12:57
Facebook: Team Bulgaria
A bolgárok elismerik, hogy elképesztően nehéz csoportba kerültek, de egyértelmű célkitűzéssel vágnak neki a selejtezősorozatnak.
Szerző: Budai László 2023. március 22., szerda 12:57

Nagy várakozásokkal kezdi meg a bolgár válogatott az Európa-bajnoki selejtezőket, ahol előbb pénteken Montenegrót fogadja, majd hétfőn a magyar válogatott otthonába, a Puskás Arénába látogat. A bolgár szövetség egyértelműen az Eb-kvalifikációt tűzte ki célul a csapat számára, amely 2004 óta vár arra, hogy kijusson a kontinensviadalra.

- Ha nem is vagyunk optimisták, nem tehetünk mást, mint reméljük, hogy ez nem csak egy újabb próbálkozás lesz, hanem végre sikerül kvalifikálni magunkat - idézte Hristo Zapryanovot, a szövetség ügyvezető igazgató-helyettesét a bolgár sportal.bg honlap. - Az elmúlt években többször is nagyon közel kerültünk már ehhez. Volt, hogy egyetlen pont hiányzott, eljutottunk pótselejtezős elődöntőig, de az is előfordult, hogy 24-25 pontot szerzett a csapatunk, ami nem volt elég, más meg 14-el elérte a célját.

Most mindannyian azt érezzük, eljött az idő arra, hogy komolyan harcban legyünk az Eb-ért. Sokan azt mondják, hogy a csoportunk "hozható", de a geopolitikai helyzetet és az ellenfelek erejét nézve is elképesztően nehéz. Ezzel együtt minden ilyen kezdet reménykedéssel indul.

A bolgárok továbbra sem Szófiában rendezik mérkőzéseiket, Montenegrót például Razgradban fogadják majd, hamarosan pedig a plovdivi Hristo Botev Stadion is elkészül.

- Megvitattuk már a “körutazós ötletet”, amit Olaszországban, Spanyolországban, és most Angliában is követnek. Az a cél, hogy minél több emberhez eljuttassuk a válogatott meccsek élményét, persze mindez a létesítményhelyzettől is függ. A razgradi, Montenegró elleni meccsre mindenesetre komoly az érdeklődés, a tervünk pedig, hogy minél több stadionban játsszunk majd - mondta Zapryanov, aki az esetleges bónuszokról is beszélt, és azt is elárulta, hogy a korábbi, bolgár sajtóhírek ellenére mégis van esély a Ludogorec-csapatkapitány játékára.

Anton Nedyalkov edz, őt nem engedték el a válogatottól, és azt is reméljük, hogy játszani fog. Voltak problémáink, de minden posztra van választása Mladen Krstajicnak.

- Azt kérem a szurkolóktól, hogy támogassák a csapatot, amely még mindig épül, és nagy szüksége van a biztatásra. A selejtezők kezdete előtt mindig van egy megbeszélés az elnök, a szövetségi kapitány és a csapatkapitány között, ahol a bónuszokról is esik szó. Maradjunk annyiban, hogy ha Bulgária kvalifikálja magát, minden fél elégedett lesz, ennél többet nem árulhatok el.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Szoboszlai-pótlás?
A Hoffenheimtől az osztrák Christoph Baumgartner, a Lens csapatától a belga válogatott Lois Openda érkezhet.
Vasas
Iyinbor Patrick
A Vasas bejelentette, hogy Iyinbor Patrick kölcsönszerződése lejártával visszatér a Ferencvároshoz és eldőlt az is, hogy a következő szezonban nem az angyalföldieknél folytatja karrierjét.
ZTE
Ricardo Moniz
Hivatalossá váltak az elmúlt napok sajtóhírei: a ZTE-től az előző szezon végén távozó vezetőedzőt kinevezte a horvát élvonalbeli Slaven Belupo.
Tovább az összes átigazoláshoz