Fotó: mlsz.hu

A magyar válogatottat az esélyesség terhe sem rettenti meg: "Nem hiszem, hogy nyomást kellene jelentenie"

Bolla Bendegúz szerint a válogatott labdarúgók már nagyon várták, hogy újra együtt legyen a keret, ő személy szerint pedig úgy gondolja, ha az edzéseken megfelelően teljesít, bizalmat szavazhat neki Marco Rossi szövetségi kapitány a soron következő mérkőzéseken.
Nyikes Zoltán 2023. március 20., hétfő 17:54
Fotó: mlsz.hu
Bolla Bendegúz szerint a válogatott labdarúgók már nagyon várták, hogy újra együtt legyen a keret, ő személy szerint pedig úgy gondolja, ha az edzéseken megfelelően teljesít, bizalmat szavazhat neki Marco Rossi szövetségi kapitány a soron következő mérkőzéseken.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 20., hétfő 17:54

– Hosszú idő után újra együtt a csapat, úgy gondolom, mindenki nagyon várta már. A második meccsünk már tétmeccs lesz, előtte, a felkészülési mérkőzésen próbálunk majd azzal a taktikával játszani, amellyel a bolgárok ellen szeretnénk – mondta Bolla a hétfői sajtótájékoztatón, Telkiben. A válogatott csütörtökön az észteket, jövő hétfőn pedig az első Eb-selejtezőn a bolgárokat látja vendégül a Puskás Arénában. Bolla, a svájci Grasshoppers 23 éves, védőként és középpályásként is bevethető játékosa kiemelte, a csapat esélyes a továbbjutásra a csoportjából, a szurkolók győzelmeket várnak, de nem lesz egyszerű elérni a célt.

Kicsit más lesz a felállás az előző mérkőzésekhez képest, azokon ugyanis úgy mentünk ki, hogy papíron nem mi voltunk az esélyesek. Most viszont mi számítunk annak, de ennek nem hiszem, hogy nyomást kellene jelentenie

– utalt arra, hogy az elmúlt időszakban a válogatott magasabban jegyzett csapatokkal mérkőzött az Európa-bajnokságon, illetve a Nemzetek Ligájában. Saját magáról annyit jegyzett meg, hogy klubcsapatában sikerült összeszednie magát, ennek is köszönhető, hogy itt van a nemzeti csapattal, most pedig elsősorban rajta múlik, hogy milyen szerep jut majd neki.

Az újonc Csoboth Kevin nagy örömmel fogadta, hogy bekerült a keretbe és ezt nagy megtiszteltetésnek tartja. Arra a kérdésre, hogy mit szólt a beválogatásához édesapja, Csoboth Róbert, aki tagja volt az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnok csapatnak, az Újpest FC 22 éves támadója azt mondta: emlékeztette rá, hogy nagyot fordult vele a világ. Felidézte, hogy amikor hazatért a portugál Benficától, "kicsit göröngyösen" kezdődött itthoni pályafutása, az NB II-be került, most viszont itt van, ami édesapja szerint a küzdőszellemének és az akarásának az eredménye. A kint töltött öt évről azt mondta: "ott megtanultam a kemény futballt, illetve mentálisan fejlődtem sokat".

Szerinte ez segített neki abban, hogy amikor "lent volt, fel tudta magát küzdeni". Szóba került az is, hogy a válogatott csapatkapitányával, Szoboszlai Dominikkal jól ismerik egymást, utánpótlás-válogatottban és klubcsapatban is játszottak együtt.

– Ő olyan karakter, aki egyben tudja tartani a válogatottat – vélekedett. Bollához hasonlóan Csoboth is úgy gondolja, az edzéseken mutatott teljesítményével tehet azért a legtöbbet, hogy játéklehetőséget kapjon.


Fotó: mlsz.hu
Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz