Fotó: Servette FC Twitter

A magyar válogatott légiós is bekerült a meg nem énekelt hősök közé: "Nem ismerik el eléggé"

Egy svájci lap szerint a Servette-ben szereplő Bolla Bendegúznak sokkal több dicséretet kellene kapnia.
Budai László 2024. május 8., szerda 12:35
Fotó: Servette FC Twitter
Egy svájci lap szerint a Servette-ben szereplő Bolla Bendegúznak sokkal több dicséretet kellene kapnia.
Szerző: Budai László 2024. május 8., szerda 12:35

Érdekes listát állított össze a svájci sport.ch honlap, amely azokat a játékosokat gyűjtötte össze a svájci élvonalból, akik - megítélése szerint - kimondottan jó teljesítményük ellenére sem kerültek reflekorfénybe, és sokkal több dicséretet érdemelnének, mint amennyit kapnak.

A gyűjtésnek magyar vonatkozása is van, felkerült ugyanis a listára a Wolverhampton kölcsönjátékosaként ebben a szezonban a második helyezett Servette-et erősítő Bolla Bendegúz.

Francia nyelvterületen különösen a támadó szellemiségével nyűgözte le az embereket, de német nyelvterületen, legalábbis szerintünk, ezt még mindig nem ismerik el eléggé. A 24 éves játékos ebben a szezonban már kilenc gólban volt benne, és a jobb szélen ezt csak Adrian Gantenbein múlja felül

- utalt a lap arra, hogy Bolla jobbhátvédként, jobbszélsőként már öt gólnál és négy gólpassznál jár, és hasonló poszton ennél jobb teljesítményre (három góllal és hét gólpasszal) csak a Winterthurban játszó Adrian Gantenbein volt képes. A Servette genfi csapat, amely francia nyelvterületnek számít Svájcban, a lap szerint ezt a régiót már meghódította Bolla, a zürichit azonban (pedig ott is játszott a Grasshoppers labdarúgójaként) még nem eléggé - pedig jócskán tett érte, állítja a sport.ch. Bolla 26 bajnokin hozta össze a fenti számokat, és bár tavasszal volt két bajnoki, amelyet csak a kispadon töltött, majd két meccs, amelyen mindössze néhány percet kapott, az előző két találkozón újra kezdett.

Olvastad már?
A Serie A-ba és az Eb-re tartó magyar válogatott védő: „Nem vagyok boldog, hogy kevesebbet játszottam, de..."
Balogh Botond el sem akarta hinni, hogy miért állították ki a Parma legutóbbi bajnokiján.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz