A kupában vigasztalódhat a Kisvárda: az utolsó perc döntött

Az MTK kétgólos hátrányból állt fel, ám a 90. percben megszerezte a győztes gólt a hazai csapat.
Csakfoci.hu 2024. április 2., kedd 21:56
Az MTK kétgólos hátrányból állt fel, ám a 90. percben megszerezte a győztes gólt a hazai csapat.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. április 2., kedd 21:56

Az MTK kezdett veszélyesebben: a 3. percben egy szép akció végén Hej lőtt 8 méterről, de Petkovic nagyot mentett a rövid saroknál.

A túloldalon viszont első lehetőségéből betalált a Kisvárda: egy szögletre Jovicic érkezett jól, és a hálóba bólintott (1-0).

A kék-fehérek szinte azonnal válaszolhattak volna, ám Kovács Mátyás fejese után a kapufán csattant a labda, majd nem sokkal később Hej fejelt fölé.

A várdaiak azonban jól kontráztak: a félidő közepén Ilievski hozta kihagyhatatlan helyzetbe Spasicot, aki nem hibázott (2-0).

Bő félóra után ismét a hazaiak veszélyeztettek, de Spasic, majd Cipetic lövésénél is szépen mentett Rácz.

Antonov átlövésével szépíthetett volna az MTK, de Petkovic a léc alól mentett, így 2-0-val fordultak a csapatok (ehhez az is kellett, hogy Németh gólját VAR-ozás után érvénytelenítsék, miután a támadó kezére is rápattant a labda.)

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, az 50. percben Makowski egy visszagurított labdát majdnem a léc alá vágott, de Rácz védeni tudott.

A túloldalon viszont Varju passza után Bognár lőtt nagy gólt az 59. percben: éles szögből bombázott a léc alá (2-1).

Támadásban maradtak a fővárosiak: 20 perccel a vége előtt Jurina találhatott volna be, de a kapu mellé perdített 6 méterről. Ment előre az egyenlítésért az MTK, Kovács Patrik bombája nem sokkal ment fölé, majd Németh fejese kerülte el centikkel a kaput.

Mégis egyenlítettek a vendégek: egy szöglet után Hej 12 méterről, ballal lőtt a felső sarokba (2-2).

Úgy tűnt, jöhet a hosszabbítás, ám a hazaiak a 90. percben ismét vezetést szereztek: egy felívelt labdára Jovicic érkezett, és 10 méterről a hálóba bólintott (3-2).

A Kisvárda így 3-2-re nyert, és a rosszabb bajnoki szereplés után a kupában vigasztalódhat, Feczkó Tamás együttese az első elődöntős a sorozatban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz