A korábbi felcsúti edző a magyar mentalitásról: "Nem szívesen erőltetik meg magukat"

Radoki János úgy látja, Magyarországon még mindig hiány van azokból az edzőkből, akik javítják a játékosok képzését, de a magyar mentalitással sem volt megelégedve.
Nyikes Zoltán 2021. február 17., szerda 10:27
Radoki János úgy látja, Magyarországon még mindig hiány van azokból az edzőkből, akik javítják a játékosok képzését, de a magyar mentalitással sem volt megelégedve.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. február 17., szerda 10:27

A 2018/19-es NB I-es szezonban kilenc bajnokin ült a Puskás Akadémia kispadján a móri születésű, magyar-német állampolgárságú Radoki János, aki jelenleg a német ötödosztályú Schwaben Augsburg vezetőedzőjeként tevékenykedik.

A 48 éves szakemberrel a város Bundesliga-csapatának hivatalos oldala készített interjút, miután Radoki játékosként 58 mérkőzésen pályára lépett az FC Augsburgban is. A korábbi felcsúti tréner itt beszélt a magyarországi tapasztalatairól is.

– Orbán Viktor a klub tulajdonosa, és vele is tárgyaltam akkor, bár az elnöki pozíciót egy oligarcha tölti be, mint ahogyan több más magyar klub esetében is. Nagyon sok minden változott a magyar fociban az elmúlt néhány évben, komoly fejlesztések voltak, azonban még mindig hiány van azokból az edzőkből, akik a játékosok képzését előreviszik.

És ott van még a magyar mentalitás is, az emberek nem szívesen erőltetik meg magukat.

De sok minden történik az országban, amint az Szoboszlai Dominik példájából is látható, akit a Leipzig igazolt le – nyilatkozta Radoki.

Egy korábbi interjúnk Radoki Jánossal:

Olvastad már?
Radoki a felcsúti kirúgásáról: "Guardiolának sem jöttek eleinte az eredmények" - interjú
A Felcsútról távozott Radoki János arról, milyen problémákkal kellett szembesülnie, min döbbent meg leginkább, hol követett el hibákat, és hogy miben lát hasonlóságot saját és Pep Guardiola sorsában. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz