A kihagyhatatlan: Egy magyar válogatott játékos játszotta az egyik legtöbb meccset Európában

A dunaszerdahelyi DAC és a magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt szombaton már az idénybeli 24. tétmérkőzését abszolválta, ami Európa összes élvonalbeli játékosa közül a 8. legmagasabb szám.
Dudás Gábor 2020. november 24., kedd 18:07
A dunaszerdahelyi DAC és a magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt szombaton már az idénybeli 24. tétmérkőzését abszolválta, ami Európa összes élvonalbeli játékosa közül a 8. legmagasabb szám.
Szerző: Dudás Gábor 2020. november 24., kedd 18:07

Ha az európai első ligás együttesek bajnoki és kupatalálkozóit, plusz a válogatott összecsapásokat számoljuk, a DAC csapatkapitánya a legutóbbi hétvége után a 2020/21-es szezon harmadik legmagasabb pályára lépési számával rendelkezik.

Kalmár Zsolt összesen 24 mérkőzésen kapott szerepet: 13-at a Fortuna Ligában, 3-at az Európa-ligában, 8-at pedig a magyar nemzeti csapat színeiben abszolvált (6 a Nemzetek Ligájában és 2 az Eb-selejtezők során)

- írja a dunaszerdahelyiek klubhonlapja, a dac1904.sk.

Az összes mérkőzés közül tehát a 25 éves középpályás mindössze egyet hagyott ki: Bernd Storck vezetőedző a Szlovák Kupa 2. fordulójának pöstyéni összecsapásán adott pihenőt a DAC csapatkapitányának. Ezen kívül Kalmár a klub és a válogatott színeiben minden lehetséges alkalomkor a pályán volt, két alkalmat kivéve pedig kizárólag a kezdő tizenegy tagjaként - teszik hozzá.

A Transfermarkt által felállított listát Callum McGregor (27 meccs a Celtic és a skót válogatott színeiben) és Vjacseszlav Karavajev (27 a Zenitben és az orosz válogatottban) vezeti, rajtuk kívül csak öt futballista előzi meg Kalmárt, aki a kimutatás szerint a lista 8. helyén áll holtversenyben.

- Örülök neki, hogy ennyi tétmérkőzésen pályára léptem a szezonban, hiszen ez azt jelzi, hogy nagyon jó erőnléti állapotban vagyok. Persze mindegyik futballista sok meccset akar abszolválni a sok edzés helyett. Július elejétől, a felkészülés kezdetétől nagyon kemény edzésterhelést kaptunk, kiváló lett az erőnlétünk. Minden héten nagyon komoly gyakorlások vannak, kiemelten fontos szerepet kap a regeneráció, így sérülésmentesen és nagyon jó állapotban tudok futballozni.

Ez meg is látszott az elmúlt hónapokban, ugyanis volt, hogy tíz nap alatt négy összecsapáson is pályára léptem, sőt hármon 90 percet abszolváltam.

Örülök ennek és bízom benne, hogy a jövőben is tudom tartani az eddigi meccsritmust – kommentálta terheltségét Kalmár Zsolt.

A Transfermarkt listája:

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz