Fotó: vasasfc.hu

A kapóssá vált társgólkirály: "Ha egy újabb NB II-es év kell az élvonalhoz a Vasassal, vállalom!" - nem érti, hogy úszhatta meg komolyabb sérülés nélkül a szezont

Tóth Milán azt mondja, az, hogy néha csendre inti az ellenfél szurkolóit, csak egy visszajelzés azokra a sértésekre, illetve válogatott szidalmakra, amelyeket általában az első perctől kezdve kap tőlük.
Nyikes Zoltán 2024. május 31., péntek 9:16
Fotó: vasasfc.hu
Tóth Milán azt mondja, az, hogy néha csendre inti az ellenfél szurkolóit, csak egy visszajelzés azokra a sértésekre, illetve válogatott szidalmakra, amelyeket általában az első perctől kezdve kap tőlük.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 31., péntek 9:16

Az előző nyár végén érkezett és a harmadik fordulóban debütált a Vasasban Tóth Milán, aki az NB I-ről lecsúszó együttes húzóembere volt a nemrég véget ért másodosztályú idényben. A 22 éves játékos 18 gólt jegyzett az NB II-ben, ezzel pedig a kozármislenyi Kirchner Krisztiánnal holtversenyben a góllövőlista élén végzett. Tóth a klubhonlapnak adott interjújában felemásan értékelte a Vasasnál töltött első idényét.

– A csapat célját nem sikerült teljesíteni, emiatt összességében rendkívül csalódott vagyok. Már csak azért is, mert a saját teljesítményem is kevés volt ehhez, pedig minden tőlem telhetőt megtettem. Egyébként bíztam abban, hogy jó szezont futok majd, de azt én sem gondoltam volna, hogy ilyen eredményes leszek – ennek természetesen örülök, ahogyan annak is, hogy itt futballozom, mert nagyon jól érzem magam Angyalföldön – mondta a csatár, akitől azt is megkérdezték, reális képet mutat-e a szezon végi tabella. – Ilyenkor ez mindig nehéz kérdés, mert hiába mondom azt, hogy nekünk kellett volna feljutni, vagy nekünk kellett volna eggyel több gólt rúgni az egymás elleni, sorsdöntő rangadón, a tabella nem hazudik, a győriek készülhetnek az NB I-re... Most már kár ezen keseregnünk, el kell fogadnunk a helyzetet és lezárni az előző évadot, hogy a következő szezonnak tiszta fejjel és még nagyobb elszántsággal vágjunk neki.

Tóth azt a kérdést is megkapta, hogy melyik a nagyobb bravúr: a gólkirályi cím, vagy az, hogy komolyabb sérülés nélkül abszolválta a bajnokságot.

– Hát néha én sem értem, hogy az utóbbi hogy sikerült, néhány belépőt követően nem hittem volna, hogy a következő mérkőzéseken pályára léphetek majd... Nyilván egy kis részben mindez a szerencsének is köszönhető, nagyobb arányban viszont a rehabilitációs stábé az érdem, akik ha komolyabbnak is tűnt a baj, mindig „összedrótoztak”, hogy játszhassak – válaszolt, aztán szóba került az is, hogyan viseli a kritikákat, hiszen gyakran éri az a vád – leginkább az ellenfelek szurkolóitól –, hogy túlzottan magabiztos.

Megmondom őszintén, nem igazán szoktam olvasgatni a kommenteket velem kapcsolatban, így nem is foglalkoztatnak. Ha néhány el is jut hozzám, csak mosolygok egy jót, nyilván kit szidjanak a drukkerek, ha nem azt, aki gólt lő a kedvenc csapatuknak. Az, hogy néha csendre intem őket, csak egy visszajelzés azokra a sértésekre, illetve válogatott szidalmakra, amelyeket általában az első perctől kezdve kapok tőlük.

Tudom, hogy van egy, a megszokottól talán eltérő személyiségem és stílusom, a hajam, a tetoválásaim, stb, de az ilyen támadások nem igazán viselik meg a lelkem. A jogos kritikákat viszont abszolút elfogadom, főleg ha olyan emberek fogalmazzák meg, akiknek adok is a véleményére.

Az elmúlt napokban több hazai – Újpest és Fehérvár FC – és külföldi klub érdeklődéséről is hallani a 22 éves támadóval kapcsolatban, ám néhány héttel ezelőtt 2028-ig meghosszabbította a szerződését a Vasasnál.

Jól érzem magam a klubnál, ez a csapattársaknak, a stábnak, a vezetőségnek és természetesen a szurkolóknak is köszönhető. Nyilván nagyon bánt, hogy nem jutottunk fel az NB I-be, de ha egy újabb NB II-es év kell az élvonalhoz a Vasassal, vállalom!

– válaszolta Tóth, cáfolva ezzel az átigazolási pletykákat.

Olvastad már?
NB II: Távozhat a Vasastól a kétszeres kupagyőztes védő
Honlapunk úgy tudja, hogy Litauszki Róbert az új szezontól nagy eséllyel már nem lesz a Vasas játékosa.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz