Fotó: honvedfc.hu

A Honvéd nyilvánosságra hozta, mennyit fizettek már az MLSZ-nek a szurkolók miatt: "A jövőben teremtsünk családiasabb hangulatot" - közlemény

A Honvéd arra kéri a szurkolóit, hogy a családbarát légkör és a büntetések elkerülése miatt is fontos, hogy mellőzzék a trágár kifejezések és a konkrét személyekre vonatkozó szidalmazások használatát.
Nyikes Zoltán 2023. március 3., péntek 16:16
Fotó: honvedfc.hu
A Honvéd arra kéri a szurkolóit, hogy a családbarát légkör és a büntetések elkerülése miatt is fontos, hogy mellőzzék a trágár kifejezések és a konkrét személyekre vonatkozó szidalmazások használatát.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 3., péntek 16:16

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a csütörtöki ülésén összevont eljárás alapján pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a Budapest Honvédot az Újpest FC elleni idegenbeli mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményéért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása).

Hasonló módon a Debreceni VSC-t is pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a FEB, a Lokit a ZTE elleni hazai és a MOL Fehérvár FC elleni idegenbeli mérkőzésein szintén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekmények miatt.

A határozatot követően a kispesti klub egy közleményt adott ki a hivatalos oldalán, amiben azt hangsúlyozza, hogy a családbarát légkör és a büntetések elkerülése miatt is fontos, hogy mellőzzék a szurkolók a trágár kifejezések, a konkrét személyekre vonatkozó szidalmazások használatát.

– Csak a mostani szezonban több mint 30 millió forintra büntette már a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága klubunkat szurkolói rendbontások miatt, kaptunk már szektorbezárást és zárt kapus mérkőzést is kellett játszanunk, ami a szurkolókat, a játékosokat és klub költségvetését is hátrányosan érinti, érintette. Szeretnénk ezen változtatni, szeretnénk, ha a jövőben sportszerűbb légkör uralkodna a Honvéd meccsein, ehhez pedig rátok is szükség van! – olvasható a kispestiek közleményében.

A klubhonlap emlékezteti a drukkereket arra is, hogy a klub elindított egy kezdeményezést, mely szerint a 14 éven aluli gyerekek ingyen mehetnek a hazai meccsekre.

– Miattuk is fontos lenne, hogy a Budapest Honvéd mérkőzésein sportszerű légkör uralkodjon, ezt pedig csak közösen, veletek együtt tudjuk elérni! Ezért ezúton is kérünk titeket, hogy a jövőben teremtsük családiasabb hangulatot és törekedjünk arra, hogy kevesebb büntetéssel sújtsák a klubot – folytatódik a felhívás.

Olvastad már?
Sikkasztás gyanúja miatt körözik a korábbi magyar válogatott játékost
Elfogatóparancsot adtak ki az Újpest és a Győr korábbi focistája ellen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz