Fotó: Fradi.hu

A Fradi új igazolását lenyűgözték a szurkolók a Slovan elleni meccseken: "Egy oroszlán vagyok a pályán"

A Slovan Bratislavától érkezett suriname-i válogatott Myenty Abena videóban mutatkozott be az FTC szurkolóinak.
admin 2023. január 20., péntek 12:25
Fotó: Fradi.hu
A Slovan Bratislavától érkezett suriname-i válogatott Myenty Abena videóban mutatkozott be az FTC szurkolóinak.
Szerző: admin 2023. január 20., péntek 12:25

Hivatalossá vált, hogy a Ferencvárosnál folytatja pályafutását a suriname-i válogatottban nyolcszor pályára lépő és a Slovant a 2019/20-as szezon óta erősítő védő, Myenty Abena. A 191 centiméter magas játékos játszott a Fradi Slovan Bratislava elleni  BL-selejtezős mérkőzésein a közelmúltban és élénken él benne mindkét összecsapás. A régóta tartó tárgyalások eredményeképp januárban végleg elkötelezte magát az FTC-hez.

Abena úgy nyilatkozott, hogy lenyűgözték a Fradi drukkerei:

Elképesztőek a szurkolók, a budapesti mérkőzésünk után mindenki azt mondta: "Ember, micsoda atmoszféra volt ez!" A stadion csodálatos volt, a pálya pedig tökéletes. Remek ellenfél ellen játszottunk. Aztán, amikor otthon mérkőztünk meg, akkor is elképesztő tömeg jött a Fradival. Alig várom, hogy ezt az élményt a klub játékosaként is átéljem

- mondta a zöld-fehérek hivatalos oldalának.

Abenának a szintén holland anyanyelvű Mats Knoester segíthet sokat a beilleszkedésben:

Személyesen nem ismerem még, de természetesen jó lenne egy ugyan azt a nyelvet beszélő játékossal együtt játszani. Ugyanakkor nem csak vele, hanem a többiekkel is nagyon várom a találkozást.

A játékos közösségi média felületein is sok oroszlánt ábrázoló kép látható, ráadásul a játékos saját magát és játékstílusát is a robosztus állathoz hasonlította:

Ez teljesen így van. Mindig azért lépek pályára, hogy a társakkal átlépjük a határokat. Ez motivál, hogy segíteni tudjam a többieket. Együtt olyanok vagyunk a pályán, mint az oroszlánok. Ilyen a személyiségem.

Az interjú végén személyesen üzent a szurkolóknak:

Az összes Fradi-drukkerhez szólnék. Örülök, hogy itt lehetek és már alig várom, hogy pályára lépjek ebben a fantasztikus stadionban és együtt elérjük a céljainkat, hiszen egyedül ez nem megy. Teljes szívvel fogok majd a klubért játszani. Hajrá Fradi!

Olvastad már?
Kubatov Csercseszovról: "A napokban beszélgettem vele a hosszabbításról" - a Fradi-elnök Laidouni jövőjéről is fontos részleteket árult el
Kubatov elmondta, az orosz trénerrel sikerült olyan barátságot kötni, ami ritka és különleges. Laidouniért egyelőre nem érkezett olyan ajánlat, amit a klubnak komolyan fontolóra kellene vennie.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Kapust igazoltak
A borsodiakhoz igazolt a 21 éves kapus, Winter Dániel, aki az előző két évet Siófokon töltötte. A hálóőr korábban az MTK-nál, Békéscsabán és Kiskőrösön is megfordult.
Légiósok
Tamás Márk
Görögországban azt írják, hogy Tamás Márk is kiszemelt a védelem megerősítésére az Aszterasznál, ahová nagy eséllyel Ádám Martin igazol. Sajtóhírek szerint Tamás a Levadiakosznál is felmerült.
Nyíregyháza
Védő a Puskástól
Újabb egy évre kölcsönvette a Nyíregyháza a Puskás Akadémia védőjét, Farkas Bendegúzt. A 19 éves játékos az előző idényt is kölcsönben töltötte a Szparinál, akkor 31 meccsen 2 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.
Tovább az összes átigazoláshoz