NB I: Az MTK-val védekezik, Bödével támad a forduló válogatottja - itt a csapat

A fővárosi kék-fehérek három játékost és edzőt adnak a forduló válogatottjába, a Fradi, a Honvéd és a Kisvárda két futballistával képviseli magát a csapatban.
Csakfoci Admin 2018. október 29., hétfő 19:05
A fővárosi kék-fehérek három játékost és edzőt adnak a forduló válogatottjába, a Fradi, a Honvéd és a Kisvárda két futballistával képviseli magát a csapatban.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. október 29., hétfő 19:05

A 12. forduló válogatottja

Gróf (Honvéd)– Baki (MTK), Gévay (Paks), Katona (MTK) – Vass Á. (MTK), Lucas (Kisvárda) - Bőle (Ferencváros), Molnár (Mezőkövesd) – Danilo (Honvéd), Böde (Ferencváros), Sassá (Kisvárda)


Gróf Dávid (Honvéd)

Nem volt sok dolga, de két hatalmas bravúrral óriási érdemei voltak abban, hogy csapata nyerni tudott Szombathelyen. Az első félidőben Priskin nagy helyzeténél tolta ki a labdát, majd a 75. percben Karol Mészáros 11-esét hatástalanította.

Baki Ákos (MTK)

Sérülése után egyre jobban formába lendül. Az Újpest ellen végig remekül teljesített, szinte hiba nélkül védekezett, az egész mezőnyben ő nyerte a legtöbb párharcot.

Gévay Zsolt (Paks)

A légtér ura volt, kiválóan irányította a paksi védelmet, góljával pedig eldöntötte a három pont sorsát.

Katona Máté (MTK)

Ezúttal nem az eredeti posztján, hanem a baloldalon kellett helytállnia, ráadásul egy nagyon gyors szélső ellen, ám az első félidőben végig tartani tudta Obinnát - akit később Vignjevic át is vezényelt a másik oldalra -, remekül zárta le a területeket, több nagy mentése is akadt.

Bőle Lukács (Ferencváros)

Nagyon aktívan futballozott, passzai pontosak voltak. Két gól előkészítésében is nagy szerepet játszott.

Molnár Gábor (Mezőkövesd)

Hetek óta kiváló formában futballozik, kezdősebessége szinte páratlan itthon, jól kerül helyzetbe, amit ezúttal is bizonyított. Volt egy óriási kapufája, a végén betalált, de ez most nem ért pontot csapatának.

Vass Ádám (MTK)

Az MTK a fővárosi rangadót inkább a jó védekezésével nyerte meg, ehhez a középpályán ő adta meg a stabilitást. Magas futóteljesítménye mellett kimagasló számokat produkált, hiszen 79%-ban megnyerte párharcait, 18 újpesti átadást fülelt le, és a megszerzett labdákat pontosan játszotta meg.

Lucas Marcolini (Kisvárda)

A mezőny legjobbja volt a Vidi elleni bajnokin, óriásit dolgozott a középpályán, sokszor sikerrel visszaverve a nagy részben domináló fehérváriak akcióit. Az egyenlítő gól előtt aztán kiváló labdával ugratta ki a végül gólpasszos Proticot, nagy szerepe volt abban, hogy a Kisvárda bravúros pontot szerzett a címvédő ellen.

Böde Dániel (Ferencváros)

Az idei szezonban kevesebb szerep jut neki a csapatban, de igyekszik meghálálni a bizalmat. A Diósgyőr ellen ez remekül sikerült, hiszen megszerezte élvonalbeli pályafutása hatodik mesterhármasát.

Danilo de Oliveira (Honvéd)

Jól került helyzetbe, de úgy tűnt, ezúttal gól nélkül fejezi be a mérkőzést. A 91. percben aztán Holender beadása után három pontot ért a fejese.

Jefferson Gomes „Sassá” (Kisvárda)

A brazil támadó szerezte csapata vezető találatát, majd végig lekötötte a Vidi védőinek figyelmét. Bejöttek a cselei, szinte csak szabálytalanul lehetett szerelni.

A forduló cseréje: Albion Avdijaj (Debrecen)

A 69. percben beállt, rá 2 perccel egy fejessel eldöntötte a mérkőzést. A hajrában a kontráknál is gólveszélyesen helyezkedett.

A forduló edzője: Feczkó Tamás (MTK)

Nehéz helyzetben volt a forduló előtt, hiszen több alapembere is hiányzott. A kényszerhelyzetre jól reagált a kék-fehérek stábja, hiszen azt a játékot választották az Újpest elleni meccsre, amivel sikerrel járhattak. Stabilan védekeztek, a kontráik révén pedig adódott lehetőség a győzelemre is, amit sikerült is megszerezni. Feczkó a meccs során jól is cserélt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz