NB I: A Fradit széthajrázó Paks és a feltámadó Újpest ellepte a forduló válogatottját - itt a csapat

A Ferencváros ellen bravúrdöntetlent elérő tolnaiak közül négy játékos és a vezetőedző is bekerült a hétközi forduló legjobbjai közé.
Nyikes Zoltán 2020. június 12., péntek 11:29
A Ferencváros ellen bravúrdöntetlent elérő tolnaiak közül négy játékos és a vezetőedző is bekerült a hétközi forduló legjobbjai közé.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. június 12., péntek 11:29

NB I, a 28. forduló válogatottja

Tujvel (Honvéd) – Osváth (Paks), Katanec (ZTE), Ristevski (Újpest), Poór (Paks) – Simon (Újpest), Obinna (Újpest), Bertus (Paks), Nagy D. (Mezőkövesd) – Viana (Kisvárda), Ugrai (Honvéd)

Tomás Tujvel (Honvéd)

A meccs elején kapott egy gólt, de ettől nem ment el az önbizalma. A 17. percben kiütötte Nikolics 11-esét, majd megfogta Pátkai duplázását is. Az esetnél megsérült, de bekötött fejjel is magabiztos volt. A második félidőben Stopira közeli fejesét hárította.

Osváth Attila (Paks)

Rengeteget dolgozott, folyamatosan próbálta segíteni a támadásokat. Főleg a második félidőben nyújtott átlag feletti teljesítményt. A 96. percben pedig nagy szerepe volt abban, hogy csapata végül pontot mentett a Fradi ellen. Két védő mellett is remekül ment el, majd az alapvonalról középre adott, Sajbán pedig nem hibázott.

Matija Katanec (ZTE)

Nagyon jól irányította a zalaiak védelmét és magabiztosan, határozottan látta el feladatát. A 41. percben Ivanovszki előtt nagy lehetőség adódott, ám a védő jó ütemben lépett közbe, de egy ZTE-szögletet követően Danilovic kapujára is veszélyes volt.

Kire Ristevski (Újpest)

Már a 7. percben gólt szerezhetett volna, de közeli fejesét még védte Nagy. Két perccel később viszont egy szögletet követően kilőtte a jobb sarkot. A folytatásban a védekezésben is kimagasló teljesítményt nyújtott, igazi vezére volt az Újpest hátsó alakzatának.

Poór Patrik (Paks)

Volt egy nagy mentése a meccs elején, de a folytatásban is határozott és kemény volt.  A második félidőben megsérült, ezért a 75. percben le kellett cserélni.

Simon Krisztián (Újpest)

Élete egyik, ha nem a legjobb meccsét játszotta. Előbb kiosztott egy gólpasszt, majd lőtt egy óriási gólt 15 méterről, végül pedig egy fejessel alakította ki a 3-1-es végeredményt.

Obinna Nwobodo (Újpest)

Ezúttal is rengeteget dolgozott a középpályán, jól használta ki testi erejét és a támadásokat is hatékonyan segítette. A második félidő elején egy remek szóló után gólpasszt adott Simonnak.

Bertus Lajos (Paks)

A paksi középpálya egyik legfontosabb láncszeme volt, rengeteget futott és jól játszott, pontrúgásai és beadásai is veszélyesek voltak.

Nagy Dániel (Mezőkövesd)

A kövesdiek legjobbja volt a Kisvárda ellen. Már a meccs elején volt egy jó lövése, amit védett a kapus. Az első félidő hosszabbításában egy szép csel után két védő közül lőtt a jobb sarokba, így fontos egy ponthoz juttatta csapatát.

Fernando Viana (Kisvárda)

Nagy kedvvel futballozott a brazil támadó. Az első félidő közepén Gosztonyi pontos beadását követően ő szerzett vezetést fejjel a kisvárdaiaknak. A 40. percben egy szép támadás végén az utolsó pillanatban akadályozták őt meg a védők az újabb gól megszerzésében.

Ugrai Roland (Honvéd)

A kispestiek legaktívabb játékosa volt, bátran próbálkozott és a pontrúgásai is veszélyesek voltak. Az egyenlítő gól előtt jó ütemben ugratta ki Gazdagot, majd a kapusról visszapattant hozzá a labda és egy remek egyéni alakítás után lőtt a léc alá.

A forduló cseréje: Sajbán Máté (Paks)

A 81. percben állt be, nem sokkal később volt egy jó fejese, ami még mellé ment. A 96. percben aztán Osváth passzába bevetődött középen és kiegyenlített a Fradi ellen.

A forduló edzője: Osztermájer Gábor (Paks)

A Vidi és a Mezőkövesd után az éllovas Ferencváros sem bírt a tolnaiakkal, Osztermájer Gábor ismét szervezett csapatot küldött pályára, a játékosai még kétgólos hátránynál sem adták fel, aminek meg is lett a gyümölcse.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz