A Fradinak csak védője nincs a 7-0 után a forduló válogatottjában – itt a csapat

A DVTK elleni hétgólos kiütést követően a Ferencváros labdarúgói uralják a 23. forduló legjobb csapatát, de a kilencedik kerületieken kívül még az Újpest, az MTK, a Puskás Akadémia, a Haladás, a Mezőkövesd és a Vidi is delegál játékost.
Nyikes Zoltán 2019. március 4., hétfő 19:04
A DVTK elleni hétgólos kiütést követően a Ferencváros labdarúgói uralják a 23. forduló legjobb csapatát, de a kilencedik kerületieken kívül még az Újpest, az MTK, a Puskás Akadémia, a Haladás, a Mezőkövesd és a Vidi is delegál játékost.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. március 4., hétfő 19:04

A 23. forduló csapata

Dibusz (FTC) – Bidzilya (MTK), Bojovics (Újpest), Pillár (Mezőkövesd), Katona (MTK) – Petrjak (FTC), Holodjuk (Haladás), Kovács I. (Vidi), Varga (FTC) – Knezevic (Puskás Akadémia), Szignyevics (FTC)

Dibusz Dénes (FTC)

Végig magabiztosan állt a kapuban, kevés munkája akadt, de azt kifogástalanul megoldotta. Az első nagy védését a 18. percben mutatta be, amikor kinyomta Prosser bal sarokba tartó lövését, majd a második félidő elején Mihajlovics ziccerét fogta.

Bidzilya Anton (MTK)

A 18 éves támadó középpályás élete első NB I-es meccsén kényszerből került a pályára egy sérülés után, a 21. percben - a jobb hátvéd posztjára. Ehhez képest számára idegen poszton remekül szállt be, ezt a statisztikák is alátámasztják: 67%-ban megnyerte a párharcait (a legjobb volt az MTK-ban), míg a védekező párharcoknál kimagasló (75%-os) mutatója volt, ahogy a legtöbb sikeres szerelése is neki volt a mezőnyben.

Mijusko Bojovics (Újpest)

92%-ban nyerte meg a párharcait, ez kimagasló adat, elsősorban a levegőben volt verhetetlen. A saját kapuja előtt többször is jó helyezkedéssel szerzett labdát, fontos pillanatokban, neki is köszönhető, hogy kevés nagy helyzet alakult ki az Újpest kapuja előtt, emellett gyakran kapcsolódott be a lilák támadójátékába is.

Róbert Pillár (Mezőkövesd)

A mezőkövesdiek kihagyhatatlan alapembere ezúttal is jól irányította a hátsó alakzatot, magabiztosan játszott az egész meccs folyamán. Stabilitást adott a védelemnek, aminek köszönhetően kapott gól nélkül hozta le a kilencven percet a borsodi csapat.

Katona Máté (MTK)

A jobb oldalon kezdett, de aztán egy sérülés miatt átkerült a baloldalra, ahol szintén jól teljesített. Neki is köszönhető, hogy az Újpest a fővárosi rangadón a széleken ezúttal nem tudott aktív lenni. Katona nagy csatát vívott Obinnával, de a villámgyors újpesti szélső ezúttal általában alulmaradt, hiszen az MTK védője nagy százalékban nyerte meg a párharcait, nyolc labdaszerzésével pedig tovább javított a teljesítményén.

Ivan Petrjak (FTC)

Ugyan nem szerzett gólt, de így is csapata egyik legjobbja volt. Tőle indult az első találat előtti akció, majd adott egy gólpasszt Vargának. A második félidő második részében előbb kiharcolt egy piros lapot a Diósgyőrnek, mivel Karan utolsó emberként buktatta, majd összehozott egy 11-est is, amit Lanzafame értékesített.

Oleh Holodjuk (Haladás)

Rengeteget futott, sokat ütközött a középpályán és a támadásokat is hatékonyan segítette, a győztes Hali legjobbja volt. A mérkőzés hajrájában tette fel teljesítményére a koronát, miután egy 23 méteres szabadrúgást kiválóan csavart a jobb sarokba.

Kovács István (Vidi)

Hatalmas elszántsággal futballozott, főleg a második félidőben mutatott átlagon felüli teljesítményt. Gólja klasszis megoldás volt, remekül vette át a labdát, majd higgadtan kilőtte a jobb sarkot.

Varga Roland (FTC)

Végig kapura veszélyesen futballozott, főszereplője volt a Diósgyőr kiütésének. Az első félidőben kiharcolt egy 11-est, amit ő maga higgadtan értékesített. Szünet után fejelt egy gólt, a végén pedig adott egy gólpasszt Lanzafaménak.

Josip Knezevic (Puskás Akadémia)

A horvát támadó ezúttal nyerőembernek bizonyult. A második félidő elején és végén is betalált, előbb értékesített egy 11-est, majd a hajrában bebiztosította csapata győzelmét, ami rendkívül fontos három pontot jelentett a kiesés elleni küzdelemben.

Nyikolaj Szignyevics (FTC)

A Fradi téli fehérorosz szerzeménye bizonyította, hogy remek vétel volt. A támadó először duplázott az NB I-ben és már három gólos. Az első félidőben kihasználta Karan hibáját és a léc alá vágta a labdát, a második játékrész elején pedig közelről fejelt a kapuba.

A forduló edzője: Szerhij Rebrov (FTC)

Ellentmondást nem tűrő támadójátékot mutatott be a Fradi, bejöttek a húzásai, támadói nagy magabiztossággal játszottak, így kiütés lett a Diósgyőr elleni mérkőzés vége.

A forduló cseréje: Armin Hodzic (Vidi)

A 60. percben állt be és 10 perccel később győztes gólt szerzett, így remek húzásnak bizonyult a beállítása.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz