Fotó: dvtk.eu

A Diósgyőr edzője kritizált is: "Azt hittük, elég ott lenni a pályán"; Szabó István: "Lassan új célokat tűzhetünk magunk elé"

Így látták a vezetőedzők a két szombati NB I-es bajnokit, a Mezőkövesd-DVTK (1-2) és a Kecskemét-Kisvárda (3-1) összecsapást.
Budai László 2024. március 9., szombat 19:00
Fotó: dvtk.eu
Így látták a vezetőedzők a két szombati NB I-es bajnokit, a Mezőkövesd-DVTK (1-2) és a Kecskemét-Kisvárda (3-1) összecsapást.
Szerző: Budai László 2024. március 9., szombat 19:00

Mezőkövesd-Diósgyőr 1-2

A meccs összefoglalója itt.

Milan Milanović (Mezőkövesd): - Megérdemelt győzelmet aratott a DVTK, és mi is mindent megtettünk a pontszerzésért a mai meccsen. Az első félidő viszonylag rendben volt, ám a második játékrészben a cserék és különösen a kiállítás után elfogytunk. Sok volt a labdavesztés, nem tudtunk veszélyes támadásokat vezetni, és nem jött az egyenlítő gól sem. Az volt a tervünk, hogy forgassuk a játékot, gyorsan váltogassuk az oldalakat, 2 az 1 elleni helyzeteket kialakítva kerüljünk az ellenfél mögé, ami hol sikerült, hol nem. A gólunk előtt egy ilyen helyzet után érkezett a beadás. A DVTK játékosai nagyon gyorsak, a szélső elfutásaikat szerettük volna semlegesíteni, amit néhányszor nem sikerült, és az ellenfél megbüntette. (dvtk.eu)

Vladimir Radenković (Diósgyőr): - Egy lélektanilag nehéz mérkőzést játszottunk, először idegenben, mióta én vezetem a DVTK-t.

A mérkőzés bizonyos időszakában nem tudtuk pontosan, hogy mit csináljunk, és azt hittük, elég ott lenni a pályán, és az eredmény magától jön. A szünet után viszont úgy jöttünk ki a pályára, hogy magunkra vállaltuk a felelősséget, mert valamit el akartunk érni.

- Számunkra nagyon fontos minden pont, hogy elinduljunk felfelé a tabellán, ehhez pedig győztes mentalitású labdarúgókra van szükség, akik rendelkezésre is állnak. Büszke vagyok a srácokra! A közönségünknek pedig köszönöm azt a nagyszerű szurkolást, amit a lelátóról kaptunk, ők voltak ma a 12. játékosunk. (dvtk.eu)

Kecskemét-Kisvárda 3-1

A meccs összefoglalója.

Szabó István (Kecskemét): - Érzelmes meccs volt, mindkét csapat a saját céljai elérése érdekében nagyon odatette magát, de ez így van rendben. Érzésem szerint azért nyertük meg a mérkőzést, mert többet tettünk a sikerért, és a jobb képességű játékosaink remek formában játszottak. Jól reagáltunk a kulcsszituációkra. Az elején láttuk, hogy a Kisvárda középpályáján Lucas jól irányít, Banó-Szabót állítottuk rá, és ezután leginkább felívelt labdákkal tudtak csak próbálkozni a vendégek, ez ellen viszont jól védekezünk. A második játékrészben a támadójátékosaink kreativitásával tudtunk fölényt kialakítani.

A találkozó után az öltözőben arról beszéltem a játékosaimnak, hogy lassan új célokat tűzhetünk magunk elé. Az elsődleges cél a bennmaradás, de 33 pontunk van. Egyeztetek a szakmai stábbal és a vezetőséggel, és aztán közöljük a játékosokkal, milyen újabb motivációt jelentő célokat tűzzünk ki. Ez nem jelenti azt, hogy hátrafelé nem kell már néznünk, de bátran tekinthetünk előre is.

- Összességében egy nehéz mérkőzésen sikerült begyűjteni a három pontot, és ezzel remélem, hogy tudtunk enyhíteni Nagy Zsolt családjának a fájdalmán. Nekik ajánljuk a győzelmet! (kecskemetite.hu)


Fotó: kecskemetite.hu

Feczkó Tamás (Kisvárda): – Két részre választanám a mérkőzés értékelését. Az első félidőben jól játszottunk, a korai bekapott tizenegyesgólra is remekül reagáltunk. 1–1-nél volt lehetőségünk a vezetés megszerzésére is. A második kecskeméti gól azonban nagy butaságból született meg. Tudtunk, hogy ezen a játéktéren nehéz lesz kialakítani folyamatos játékot, mégis eladtuk a labdát. A szünet után is támadó szellemben futballoztunk, de a KTE harmadik gólja mélyütésként érte a csapatomat. A hazaiak egy Horváth Krisztoferrel jobbak voltak ma. Nehéz helyzetben vagyunk. Az elmúlt hetek eredményes játékában és a mai napon az első félidőben mutatott játékunk pozitívum, erre kell támaszkodnunk a folytatásban a bennmaradásért vívott harc során. (kecskemetite.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz