50 évesen újra a Szpari játékosa lesz a klublegenda: "Rám már ne építsenek csapatot, de..."

A legendás játékos újból pályára lép a Spartacus színeiben.
Dudás Gábor 2019. július 16., kedd 20:00
A legendás játékos újból pályára lép a Spartacus színeiben.
Szerző: Dudás Gábor 2019. július 16., kedd 20:00

406 mérkőzés, 36 gól, négy alkalommal feljutás az élvonalba - ez Szatke Zoltánnak, a nyíregyházi futball emblematikus alakjának mérlege a Szpari mezében. Bár évek óta a klub utánpótlásában dolgozik edzőként, még 50 évesen is rendszeresen pályára lépett Kótajban. Most viszont a Nyíregyháza hívta, hogy legyen a megyei III. osztályban induló második csapat játékosa, és tapasztalatát a pályán is adja át a fiataloknak. Szatke vállalta a kihívást.

- Akik ismernek tudják, hogy ha én kezet fogok egy klub vezetőjével, akkor ott játszom. Ez alól egy kivétel van: ha a Spartacus hív, akkor nincs mese! Most ez történt. Beszéltünk a kótajiakkal a folytatásról, de amikor a Szpari jelezte, hogy számítana rám, nem is gondolkodtam a válaszon.

Természetesen tisztában vagyok a korommal, jeleztem, hogy rám már ne építsenek csapatot, de amiben tudok, segítek.

Ez az osztály egy olyan osztály, ahol teljesen más pályaviszonyok vannak, harcos, kemény gárdák lesznek, ezért biztosra egyik mérkőzésen sem lehet menni. De természetesen a győzelem lesz a célunk minden találkozón - mondta a klub Facebook-oldalának az egykori kiváló NB I-es védő, aki természetesen marad az utánpótlásnál is, ahol továbbra is edzőként dolgozik majd.

https://www.facebook.com/136348383172912/photos/a.1729042733903461/2923402977800758/?type=3&theater

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz