Fotó: vasasfc.hu

NB II: Hat év után hazatérő magyar légióssal erősített a Vasas - Gera is jól ismeri a válogatottból

Bukta Csaba a Vasasban folytatja: a korábbi U21-es válogatott támadó az őszi szezonban az osztrák élvonalbeli SCR Altach játékosa volt, és hat év után futballozik majd újra magyar klubnál.
Csakfoci.hu 2024. március 5., kedd 19:29
Fotó: vasasfc.hu
Bukta Csaba a Vasasban folytatja: a korábbi U21-es válogatott támadó az őszi szezonban az osztrák élvonalbeli SCR Altach játékosa volt, és hat év után futballozik majd újra magyar klubnál.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 5., kedd 19:29

Bukta Csaba érkezését kedden jelentette be a Merkantil Bank NB II harmadik helyén álló Vasas, amely 2026. június 30-ig szóló szerződést kötött a támadóval.

Nagy Miklós sportigazgató így nyilatkozott az új igazolásról:

Bukta Csaba több poszton bevethető, nemzetközi szinten is átlag feletti gyorsasággal rendelkező, jól "egy az egyező" játékos, akit az U21-es válogatottból is jól ismerhetünk. A mai napon 2026. június 30-ig szóló szerződést kötöttünk vele. Külön öröm a számunkra, hogy bár több élvonalbeli csapat is szerette volna leigazolni őt, mégis minket választott!

Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, egy örökkévalóságnak tűnt az az egy hónap, amíg csapat nélkül voltam. Szeretnék segíteni a Vasason, hogy elérje a céljait, amelyek természetesen már az enyémek is, ez pedig a feljutás. A beleki edzőtáborban, az egymás elleni felkészülési mérkőzésen is jó benyomást tett rám az angyalföldi együttes, nagyon bízom benne, hogy a gyorsaságomat és a külföldön szerzett tapasztalataimat tudom majd kamatoztatni és minél gyorsabban sikerül a beilleszkedés. Várom, hogy megismerjem a társakat és hogy bemutatkozzak az Illovszky-stadionban, ami pedig a hosszútávú terveimet illeti, szeretnék megragadni a Vasassal az NB I-ben és a legmagasabb szinten is bizonyítani! – mondta Bukta a vasasfc.hu-nak.

A 2001-es születésű futballista 2015-től 2018-ig a Debreceni Labdarúgó Akadémián fejlődött, onnan igazolt az osztrák Red Bull Salzburghoz. Ausztriában először a salzburgiak fiókcsapatában, a másodosztályú Liefering SC-ben kapott lehetőséget, itt is robbant be a felnőttek között, hiszen a 2019/20-as idényben alapembere volt az együttesnek, 20 találkozón 7 gól és 9 gólpassz volt a mérlege.

2021 januárjában a Salzburg kölcsönadta a szintén élvonalbeli SCR Altach gárdájának. Akkor 17 mérkőzésen kapott szerepet, majd végleg megszerezték a fekete-fehérek. Az altachiakkal – miután nem tudtak megegyezni a klub által javasolt folytatásról – idén január 30-án, közös megegyezéssel felbontották a nyáron lejáró szerződését, így a játékos szabadon igazolhatóvá vált. Bukta összesen 66 tétmeccsen játszott a csapat színeiben – érdekesség, hogy a téli, törökországi edzőtáborban a Vasas ellen is pályára lépett.

A magyar korosztályos válogatottakban összesen 37-szer kapott bizonyítási lehetőséget – ebből 10-szer a Gera Zoltán irányította U21-es együttesben, így a Vasas nemrégiben kinevezett vezetőedzője jól ismeri a játékát.

Olvastad már?
Közel 1 milliárdért igazoltak egymástól az NB I-es klubok: “A magyar liga kockázatos” - ezt mondja a szakértő
Olyan kérdésekre kerestük a választ, hogy mit jelent ez a szintű pénzmozgás a térségben, mi lehet mindennek a hozadéka a hazai bajnokságra nézve, de az is szóba került, a klubok tulajdonosai, első emberei mennyire nyitottak vagy elutasítóak abból a szempontból, hogy fizessenek egy játékosért? A kérdések megválaszolásában Polyák Balázs volt segítségünkre, aki az MTK korábbi sportigazgatójaként, majd klubmenedzsereként több játékos felépítésében és értékesítésében vett részt, a magyar klubvezetők közül a legtöbb pénzmozgással járó átigazolást ő bonyolította le, így jól ismeri azokat a szempontokat, amelyek a piacot mozgatják.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Vasas
Tóth Milán
A Vasas meghosszabbította Tóth Milán szerződését.
Újpest/Paks
Szabó Bálint
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Szabó Bálint neve is ott van a kiszemeltek listáján a negyedik kerületieknél.
Szeged
Afrikai tehetség írt alá
Már szerepelt a szegediek utánpótlás-csapatában is, de van némi zavar abban, milyen poszton is játszik pontosan.
Tovább az összes átigazoláshoz