2020-as Eb: Eldőlt, melyik partnervárossal rendezünk csoportmeccset

Az Eb F-csoportjában Münchennel együtt rendez csoportmérkőzéseket Budapest. A 2020-as Eb selejtezőcsoportjainak sorsolását 2018. december 2-án tartják.
Csakfoci Admin 2017. december 7., csütörtök 17:19
Az Eb F-csoportjában Münchennel együtt rendez csoportmérkőzéseket Budapest. A 2020-as Eb selejtezőcsoportjainak sorsolását 2018. december 2-án tartják.
Szerző: Csakfoci Admin 2017. december 7., csütörtök 17:19

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a meghozták a döntést a 2020-as Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek helyszíneiről. A csütörtökön megrendezett ülés előtt földrajzilag elosztották a házigazdákat.

A ma megtartott ülés után kiderült, hogy Budapest Münchennel rendez mérkőzéseket az F-csoportban. Ennek értelmében a magyar főváros három találkozót, valamint a német partnerváros ugyanígy hármat rendez. Emellett házigazdaként egy nyolcad-vagy negyeddöntőt kapunk pluszban.

A 2020-as Eb selejtezőcsoportjainak sorsolását 2018. december 2-án tartják Írország fővárosában, Dublinban. A selejtezőket 2019 márciusában kezdik, és ugyanebben az év novemberében ér véget. A 10 csoport első két helyezettje automatikusan kijut a tornára, illetve a Nemzetek Ligájából négy válogatott.

Mindezek mellett eldőlt, hogy Brüsszelben nem rendeznek mérkőzést, mivel a belgák egy 60 ezer néző befogadására alkalmas Eurostadionnal pályáztak, azonban a létesítmény építése nem a tervek szerint halad. Ennek értelmében nem tudtak eleget tenni az UEFA előzetes feltételeinek. London viszont hét találkozót rendezhet.

Csoportmeccsek helyszínei:

A-csoport: Róma és Baku
B-csoport: Szentpétervár és Koppenhága
C-csoport: Amszterdam és Bukarest
D-csoport: London és Glasgow
E-csoport: Bilbao és Dublin
F-csoport: Budapest és München

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz