Tragédia: Tűz ütött ki, tízen meghaltak a legendás klubnál

A brazil Flamengo edzőközpontjában egy olyan épület gyulladt ki, amelyben 14-17 éves játékosok laktak. A tűz hajnali ötkor ütött ki, amikor a fiatalok aludtak.
Nyikes Zoltán 2019. február 8., péntek 15:40
A brazil Flamengo edzőközpontjában egy olyan épület gyulladt ki, amelyben 14-17 éves játékosok laktak. A tűz hajnali ötkor ütött ki, amikor a fiatalok aludtak.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. február 8., péntek 15:40

Tűz ütött ki pénteken kora reggel a riói Flamengo futballklub edzőközpontjában, tízen életüket vesztették. A tűzoltók közlése szerint legalább három sérültje is van a tűznek, melyet már eloltottak.

A két hónapja kibővített központ egy olyan épülete gyulladt ki, amelyben 14-17 éves játékosok laktak. A Sportv értesülése szerint hat játékos és négy alkalmazott halt meg. A tűz hajnali ötkor ütött ki, amikor a fiatalok aludtak, a tűzoltók két óra alatt fékezték meg a lángokat.

Ugyanebben az ultramodern központban - a Rio de Janeiro nyugati részében található Ninho do Urububan (Keselyűfészek) - edz a klub felnőtt csapata is. A pénteki tréning 9.30-kor kezdődött volna. Ez a térség, a Vargem Grande negyed volt az egyike azoknak, melyeket a legkomolyabban sújtott az egy nappal korábbi, hat halálos áldozattal járó heves esőzés és villámárvíz.

"Milyen szomorú hír! Mindenkiért imádkozunk. Bátorság!" - reagált Twitter-oldalán Vinícius Junior, a Real Madrid 18 éves brazil játékosa, aki ugyanitt nevelkedett.

Az edzőközpontban a lakóépület mellett több futballpálya, egy vizes központ, egy tornaterem, valamint orvosi centrum és egy ministadion található. A Flamengo Brazília legtöbb szurkolóval rendelkező futballklubja. Neveltje volt többek között Zico, Junior és Leonardo.

A piros-fekete csapat 1981-ben megnyerte a Libertadores Kupát és abban az évben az Interkontinentális Kupát is. Az edzőközpontban kiütött tűz keletkezési oka egyelőre ismeretlen. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz