Topolya: "Szurkolóink kaptak már pofonokat, de nincs magyarellenesség" – ennyit keres a legjobban fizetett játékosuk

A szerb élvonalban parádésan rajtoló, egymillió eurós költségvetéssel rendelkező Topolyai SC tulajdonosa, Zsemberi János szerint az NB I-ben a középmezőnyben lennének.
Nyikes Zoltán 2019. szeptember 13., péntek 18:55
A szerb élvonalban parádésan rajtoló, egymillió eurós költségvetéssel rendelkező Topolyai SC tulajdonosa, Zsemberi János szerint az NB I-ben a középmezőnyben lennének.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. szeptember 13., péntek 18:55

A szerb élvonal történetében újonc soha nem kezdte olyan jól a bajnokságot, mint a magyar háttérrel rendelkező Topolya, amely hét forduló elteltével vezeti a bajnokságot. Az öt győzelemmel és két döntetlennel kezdő csapat tulajdonosa, Zsemberi János a Digi Sport Reggeli Start című műsorának adott interjújában elmondta, saját magukat is meglepték ezzel a kezdéssel.

– Próbáljuk ezt kiélvezni, visszaköszönt a munkánk eredménye. A riválisok sem számítottak erre, a bajnokság elején meg tudtunk lepni néhány együttest, és nekünk is összeállt egy olyan csapatunk, ami évek óta együtt játszik és 2-3 változtatással, valamint ezzel a győztes mentalitással nagyon eredményesek lettünk – folytatta Zsemberi, majd hozzátette, hogy véleménye szerint a Zvezda elleni mérkőzés nagyobb kihívás lesz, mert a Crvena jobb, mint a Partizan és több szurkolója is van.

A Topolya stadionja egyelőre épül, így már több mint egy éve Zentán játssza a hazai mérkőzéseit, amivel kapcsolatban Zsemberi elmondta, hogy számukra Zenta már teljesen hazai pályának számít, ugyanolyan, mintha otthon játszanának. Jól érzik ott magukat, közel van Topolyához és felöleli a Tisza-menti magyarságot, sokan mennek oda nekik szurkolni. Kiemelte, hogy nincs magyarellenesség velük szemben, ám a Topolya szurkolói kaptak már pofonokat.

– Most kezdenek ráeszmélni, hogy vagyunk, hogy kiket idegesítünk, az majd kiderül. Természetesen itt a szurkolókat bármely más szurkolótábor idegesíti, mert ők saját maguk között is rivalizálnak. Például a Partizan szurkolói több csoportra vannak szakadva, a Zvezda drukkerei utálják őket, a Vojvodina drukkerei pedig a Partizant és a Zvezdát is.

Itt még egy kicsit vadnyugati módon megy ez, egymás között csetepatékat rendeznek, a mi szurkolóink is ki vannak ennek téve, a Vojvodina elleni mérkőzés után kaptak is néhány pofont.

Ennek azonban egyáltalán nem adnék nemzeti jelleget, ez inkább huliganizmus, aminek még nem jártak a végére. Nem tapasztalunk magyarellenességet, Újvidéken és Belgrádon sem volt ilyesmi. Nagyon sok nézőt vonzunk, Szabadkán 150-200 szurkoló van egy mérkőzésen, amikor mi játszottunk ott, kijöttek négyezren, az egyik legnézettebb csapat vagyunk Szerbiában.

A tulajdonos azt is elmondta, el tudja képzelni, hogy stabil, kiegyensúlyozott szerepléssel olyan sikk legyen Topolyára meccsre járni az anyaországi magyarok számára, mint például Dunaszerdahelyre. Amikor majd felépül a modern stadionjuk, akkor nagy esélyt lát arra, hogy az emberek tömegével fognak Topolyára járni, mert van érdeklődés irántuk Szerbiában és Magyarországon is.

Zsemberi az interjú végén elárulta, hogy

a klub költségvetése egymillió euró,

a Vojvodináé 3, a Partizané 13, a Zvezdáé pedig több mint 25 millió euró, továbbá véleménye szerint a Topolya a magyar NB I-ben a középmezőnyben lenne. Azt is elmondta, hogy a csapatban a legjobban fizetett játékos százezer eurót kap, amire külföldről könnyű ráajánlani.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
MOL Fehérvár
Cserkuti-Németh Olivér
Profi szerződést kapott a 16 éves csatár, Cserkuti-Németh Olivér, aki részt vett a Vidi téli edzőtáborában és már az NB III-as csapatban is bemutatkozott.
Tovább az összes átigazoláshoz