Sajtóhír: Edzőt keresnek a románok, Miriuta a fő jelölt – akár itt is kiköthet

Romániai sajtóhírek szerint Miriuta László a fő jelölt a Politehnica Iasi vezetőedzői posztjára, emellett felmerült a neve korábbi csapatánál is.
Csakfoci Admin 2019. december 25., szerda 20:31
Romániai sajtóhírek szerint Miriuta László a fő jelölt a Politehnica Iasi vezetőedzői posztjára, emellett felmerült a neve korábbi csapatánál is.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. december 25., szerda 20:31

A ProSport napilap exkluzív információi szerint Miriuta László a napokban az Politehnica Iasi vezetőedzői posztját veheti át, miután Mihai Teja távozását követően megüresedett a román élvonalban 11. helyen telelő csapat kispadja.

A lap úgy tudja, Miriuta Budapesten tartózkodik, és ma (kedden - a szerk.) felvette az Politehnica Iasi vezetésével a kapcsolatot, és a következő napokban Jászvásárba utazik, hogy tárgyaljon a szerződés feltételeiről. A Kisvárdától október elején menesztett tréner korábban a romániai Digi Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, miért került sor a szerződésének felbontására a szabolcsiaknál.

Miriutát az elmúlt időszakban a korábbi csapatával, a Hermannstadttal is szóba hozták, ahol a játékosként 1995-ben az FTC-vel magyar bajnoki címet szerző Eugen Neagoe helyét veheti át.

Mellette Cristiano Bergodi, Mircea Rednic, Adrian Mihalcea és Claudiu Niculescu is szerepel azon edzők szűkített listáján, akik esélyesek az együttes irányítására.

Január 2-ig vagy 3-ig új edzőnk lesz, akit azután fogunk bemutatni, hogy január 6-án újra összeáll a gárda. Négy nappal később pedig útnak indulunk a fuengirolai edzőtáborba – jelentette ki korábban a Hermannstadt elnöke, Iuliu Muresan a gsp.ro-nak, és megerősítette, Miriuta is jelölt a posztra.

Pénzügyi problémák Nagyszebenen

A román Gazeta Sporturilor online kiadása szerint "rendkívül súlyos" pénzügyi problémák uralkodnak Nagyszebenben. A vezetőségnek csak az októberi fizetéseket sikerült kifizetni, és sokan arra várnak, hogy kifizessék a hátralévő összegeket. Emellett szeretnék megtalálni az új  edzőt is, mivel Neagoe távozott a csapattól, miután szerette volna megerősíteni a játékoskeretet, azonban a financiális problémák miatt ezt nem tudta megvalósítani.

Ez volt az utolsó mérkőzésem itt. A döntésemet korábban meghoztam, miután beszéltem a vezetőséggel, és közöltem velük, szeretném megerősíteni a keretet januárban, mire azt felelték, hogy ez nehezen lesz kivitelezhető. Szerettem volna, ha a csapat tovább erősödött volna télen, de ez nem fog megvalósulni – nyilatkozta Neagoe, akinek a távozásával kapcsolatban az elnök is megszólalt a román sportsajtóban.

Körülbelül három héten keresztül beszélgettünk ezekről a kérdésekről, és két héttel ezelőtt tárgyaltunk a klub befektetőivel. Eugen nagyon jó edző, nagyon jó munkát végzett.

De sajnos azt, amit kér, nem tudjuk teljesíteni. Nagyon nagy változtatást kért, sok játékosnak kellett távoznia, és sokan másoknak is.

Természetesen mondtuk neki, hogy minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, és már tárgyalunk néhány játékossal. 4-5 játékost tudunk hozni, de nem többet. Két héttel ezelőtt azt mondta nekünk, hogy ha ezt nem lépjük meg, akkor távozik. Reggel megbeszélést folytattam vele, csak mi ketten voltunk, kérdezte tőlem a fejleményeket, és azt mondtam, sajnálom 4-5 játékosnál többet nem tudunk igazolni – fogalmazott Muresan a ProSport hasábjain.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Brazil támadó érkezhet
A BL-ben is az EL-ben is játszhatott, három országban is bajnok volt.
Újpest
Dženan Bureković
Dženan Bureković egyelőre visszatérhet Magyarországra, de lehet, hogy nem marad sokáig.
Mezőkövesd
Dino Besirovic
A matyóföldi klub kulcsjátékosát hazája egyik élklubja vinné el a nyáron helyi sajtóhírek szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz