Rendkívüli döntést hoztak a magyar légiós bajnokságában

Kínában szigorúan megtiltották a labdarúgó-válogatott játékosainak, hogy új tetoválást csináltassanak maguknak. A rendelkezés vonatkozik a kínai utánpótlás-válogatottakra is.
Csakfoci Admin 2021. december 30., csütörtök 17:32
Kínában szigorúan megtiltották a labdarúgó-válogatott játékosainak, hogy új tetoválást csináltassanak maguknak. A rendelkezés vonatkozik a kínai utánpótlás-válogatottakra is.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. december 30., csütörtök 17:32

Az ország sportfőhatósága indokként leszögezte, hogy a játékosoknak „pozitív szellemet kell mutatniuk, és jó példával elöl járniuk” a kínai társadalomban rejlő erkölcsi értékek megőrzésében.

- Szigorúan tilos a nemzeti csapat és a 23 éven aluliak válogatottja tagjainak új tetoválást készíttetniük. Azoknak, akiknek már van tetoválásuk, azt tanácsoljuk, hogy maguk távolítsák el - áll a Kínai Népköztársaság Állami Sporthivatalának állásfoglalásában, amelyből az is kiderül, hogy a húsz évnél fiatalabb játékosokból álló korosztályos csapatoknál tilos tetovált sportolókat toborozni.

A kommunista állam hatóságai 2018 januárjában megtiltották a tetoválásokkal rendelkező hírességek televíziós szereplését, a futballisták pedig csak a tetoválásaikat eltakarva jelenhetnek meg a képernyőn.

Mint ismert, Kádár Tamás épp a kínai szuperligában érdekelt Shandong Luneng csapatánál játszik jelenleg. Az idei szezonban kölcsönben szerepelt a Tianjin Jinmen Tigers együttesében, alig másfél héttel ezelőtt véget ért számára az idény, miután combsérülést szenvedett, majd a csapattársai vastaps kíséretében búcsúztak el tőle. (MTI/csakfoci.hu)

Olvastad már?
Légiósok: Sérülés miatt véget ért Kádár Tamás idénye - vastapssal búcsúztak el tőle
Combsérülés miatt véget ért az idény Kádár Tamás számára, miután a Qingdao FC ellen megsérült és 17 perc után le kellett cserélni. Az 57-szeres magyar válogatott védőtől szerdán vastaps kíséretében búcsúzott el csapata, a kínai szuperligában érdekelt Tianjin Jinmen Tigers, ahol kölcsönben szerepelt az azonos ligában szereplő Shandong Lunengtől.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Soroksár
Vass Ádám
Máris új csapatot talált magának a Gyirmótról nemrégiben távozó Vass Ádám, a középpályás a szintén NB II-es Soroksárnál folytatja karrierjét.
Ferencváros
Mohanad Lasheen
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Tovább az összes átigazoláshoz