Rendkívüli döntést hoztak a magyar légiós bajnokságában

Kínában szigorúan megtiltották a labdarúgó-válogatott játékosainak, hogy új tetoválást csináltassanak maguknak. A rendelkezés vonatkozik a kínai utánpótlás-válogatottakra is.
Csakfoci Admin 2021. december 30., csütörtök 17:32
Kínában szigorúan megtiltották a labdarúgó-válogatott játékosainak, hogy új tetoválást csináltassanak maguknak. A rendelkezés vonatkozik a kínai utánpótlás-válogatottakra is.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. december 30., csütörtök 17:32

Az ország sportfőhatósága indokként leszögezte, hogy a játékosoknak „pozitív szellemet kell mutatniuk, és jó példával elöl járniuk” a kínai társadalomban rejlő erkölcsi értékek megőrzésében.

- Szigorúan tilos a nemzeti csapat és a 23 éven aluliak válogatottja tagjainak új tetoválást készíttetniük. Azoknak, akiknek már van tetoválásuk, azt tanácsoljuk, hogy maguk távolítsák el - áll a Kínai Népköztársaság Állami Sporthivatalának állásfoglalásában, amelyből az is kiderül, hogy a húsz évnél fiatalabb játékosokból álló korosztályos csapatoknál tilos tetovált sportolókat toborozni.

A kommunista állam hatóságai 2018 januárjában megtiltották a tetoválásokkal rendelkező hírességek televíziós szereplését, a futballisták pedig csak a tetoválásaikat eltakarva jelenhetnek meg a képernyőn.

Mint ismert, Kádár Tamás épp a kínai szuperligában érdekelt Shandong Luneng csapatánál játszik jelenleg. Az idei szezonban kölcsönben szerepelt a Tianjin Jinmen Tigers együttesében, alig másfél héttel ezelőtt véget ért számára az idény, miután combsérülést szenvedett, majd a csapattársai vastaps kíséretében búcsúztak el tőle. (MTI/csakfoci.hu)

Olvastad már?
Légiósok: Sérülés miatt véget ért Kádár Tamás idénye - vastapssal búcsúztak el tőle
Combsérülés miatt véget ért az idény Kádár Tamás számára, miután a Qingdao FC ellen megsérült és 17 perc után le kellett cserélni. Az 57-szeres magyar válogatott védőtől szerdán vastaps kíséretében búcsúzott el csapata, a kínai szuperligában érdekelt Tianjin Jinmen Tigers, ahol kölcsönben szerepelt az azonos ligában szereplő Shandong Lunengtől.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Haladás
Három játékos távozott
A kialakult nehéz helyzetre való tekintettel a Haladás azonnali hatállyal felbontotta Pálfi Donát, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás szerződését, akik így a szezon utolsó mérkőzésén sem lépnek pályára.
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Tovább az összes átigazoláshoz