WARSZAWA 01.09.2021 KONFERENCJA PRASOWA REZPREZENTACJI POLSKI --- POLISH FOOTBALL NATIONAL TEAM PRESS CONFERENCE IN WARSAW PAULO SOUSA FOT. PIOTR KUCZA/ 400mm.pl

Paulo Sousát "kifacsarták, mint egy citromot", mielőtt otthagyta a lengyel válogatottat - ezzel magyarázta a döntését

Paulo Sousa nagy port kavart lengyelországi távozása és Brazíliába igazolása nem marad anyagi következmények nélkül: a Flamengo új edzője nagyjából 160 millió forintot fizethet kompenzációként a lengyel szövetségnek.
Dudás Gábor 2021. december 30., csütörtök 12:44
WARSZAWA 01.09.2021 KONFERENCJA PRASOWA REZPREZENTACJI POLSKI --- POLISH FOOTBALL NATIONAL TEAM PRESS CONFERENCE IN WARSAW PAULO SOUSA FOT. PIOTR KUCZA/ 400mm.pl
Paulo Sousa nagy port kavart lengyelországi távozása és Brazíliába igazolása nem marad anyagi következmények nélkül: a Flamengo új edzője nagyjából 160 millió forintot fizethet kompenzációként a lengyel szövetségnek.
Szerző: Dudás Gábor 2021. december 30., csütörtök 12:44

Paulo Sousa távozását érthető okokból nehezen emésztik meg Lengyelországban, hiszen a portugál tréner úgy hagyta el a nemzeti csapatukat kevesebb, mint egy év után, hogy arra alig pár hónap múlva vb-pótselejtező vár a nagy rivális oroszok ellen.

Azt is nehezményezi a szövetség, a sajtó és a szurkolók is, hogy Sousa mindenki "háta mögött" tárgyalt a Flamengóval, mielőtt közölte volna a lengyelekkel, hogy a brazil klub miatt távozni akar a válogatott kispadjáról.

A két évre Rióba igazoló egykori Vidi-szakvezető "cserbenhagyása" azonban nem marad következmények nélkül: a lengyel sajtó információi szerint a korábban már említett 300 ezer eurónál (nagyjából 110 millió forintnál) is többet kell fizetnie Sousának kompenzációként amiatt, hogy idő előtt felbontatta a szerződését. Az Onet Sport szerint a lengyel szövetséggel történt szakítása nagyjából 2 millió zlotyba (~160 millió forintba) "fáj" a portugálnak, akinek ráadásul - stábjával együtt - a hátralévő időszakra vonatkozó fizetéséről is teljes egészében le kellett mondania, amivel a szövetség "újabb nagyjából 2 millió zlotyt spórolt meg".

"Sosuát kifacsarták a távozása előtt, mint egy citromot" - fogalmazott a lap.

"Az elnökség döntése egyhangú volt, Sousának pedig fizetnie kell" - mondta Cezary Kulesza, a lengyel szövetség elnöke szerda este, miután felbontották a portugál szerződését.

Üzenet a lengyeleknek: "Találkozunk Katarban!"

Az edzőként svájci és izraeli bajnoki címet is nyert 51 éves tréner egyébként már be is mutatkozott a Flamengo új edzőjeként, de üzent a lengyel szurkolóknak is (egyes sajtóorgánumok szerint "szégyenteljes") távozását követően.

A döntésemet nagyban befolyásolta a klub nagysága és a saját elvárásaim, hogy sikeres legyek és győzzek egy olyan klub részeseként, amelynek ugyanilyen ambíciói vannak. Egész egyszerűen ugyanolyan a szemléletünk

- magyarázta Sousa, aki az alábbiakat írta a csalódott lengyel drukkereknek közösségi oldalán:

"Szeretnék köszönetet mondani mindannyiótoknak ezért a gazdagító és megtisztelő élményért! Zibi Bonieknek, a lehetőségért, hogy ezért a nagyszerű országért, Lengyelországért dolgozhattam. A játékosoknak köszönöm a tanulási élményt, a fejlődést és a kemény munkát. A szövetség munkatársainak azért, hogy mindig a legjobb feltételeket biztosították számunkra, hogy a céljainkért dolgozhassunk. A szurkolóknak pedig azért, hogy támogatták a csapatunkat a jobb és a nehezebb időkben is. Higgyetek és bízzatok magatokban, találkozunk Katarban!"

https://www.instagram.com/p/CYFEyMMqzAG/

Sousa január 21. óta tartó irányításával a lengyel együttes bejutott a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának rájátszásába, ahol az orosz válogatottal találkozik majd. A pótselejtezőt március 24-én rendezik Moszkvában, a győztes pedig március 29-én hazai pályán csap össze a vb-részvételért a Svédország-Csehország párharc továbbjutójával. A portugál utódját még keresik a lengyelek.

Neked ajánljuk
Átigazolások
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Honvéd
Hamarosan újra igazolhatnak
A Honvéd rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így a nemzetközi szövetség hamarosan feloldhatja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatnak majd a kispestiek.
Tovább az összes átigazoláshoz