Óriási siker: Három büntetőt védett a kapus a döntőben - világbajnok lett a Kárpátalja

Kárpátalja válogatottja nyerte meg büntetőrúgások után a Londonban zajló CONIFA labdarúgó-világbajnokságot. A kárpátaljaiak kapusa három tizenegyest is megfogott.
Csakfoci Admin 2018. június 10., vasárnap 11:19
Kárpátalja válogatottja nyerte meg büntetőrúgások után a Londonban zajló CONIFA labdarúgó-világbajnokságot. A kárpátaljaiak kapusa három tizenegyest is megfogott.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. június 10., vasárnap 11:19

2014 óta rendezik meg a FIFA által nem elismert labdarúgó-szövetségek világbajnokságát. A 16 csapatos londoni torna kisdöntőjén a Székelyföld 4-2-re kikapott Kárpátaljától, így utóbbi került a döntőbe.

A fináléban Észak-Ciprus ellen játszottak, ahol a rendes játékidőben 0-0-ra végeztek a felek, és mivel a CONIFA vb-n nincs hosszabbítás, így tizenegyesek következtek. A büntetőpárbaj abszolút hőse a kárpátaljaiak kapusa, Fejér Béla volt, aki három büntetőt is kivédett, amivel hozzájárult csapata 3-2-es sikeréhez.

A bronzmérkőzésen a Székelyföld csapata is büntetőpárbajra kényszerült, de az észak-olaszországi Padániával szemben 5-4-re alulmaradtak, így ők lettek a harmadikok. Székelyföld negyedik lett a CONIFA labdarúgó-világbajnokságon, ám így is kvalifikálta magát a jövő évi, nizzai Európa-bajnokságra.

Tippeld meg, ki lesz a 2018-as vb gólkirálya!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz