Nyilasi Tibor is Maradonát gyászolja: "Nekem mindent jelentett"

Nyilasi Tibor számára a szerdán elhunyt argentin labdarúgó-legenda, Diego Maradona volt a "number one", akit zsonglőrnek és varázslónak tartott.
Privacsek András 2020. november 25., szerda 21:12
Nyilasi Tibor számára a szerdán elhunyt argentin labdarúgó-legenda, Diego Maradona volt a "number one", akit zsonglőrnek és varázslónak tartott.
Szerző: Privacsek András 2020. november 25., szerda 21:12

- Abban a szerencsés helyzetben vagyok, és hatalmas büszkeséggel mondhatom, hogy többször játszottam ellene, és csodálhattam a játékát - idézte fel az M1 aktuális csatornának Nyilasi Tibor a magyar válogatott 1981-es dél-amerikai túráját, amelyen a nemzeti csapat nem hivatalos találkozót játszott többek között az Argentinos Juniorsszal. - Egy-egyet játszottunk, büszkén mondom, én lőttem a gólunkat, ő pedig akkor nem talált be. Olyan jelenség volt, hogy ha az ember ránézett, akkor a tekintete ott maradt kilencven percen keresztül, mintha a többiek nem is lettek volna a pályán.

Nyilasi bevallotta: neki kimondottan kedvenc játékosa volt az argentin világklasszis.

- Élvezte a futball minden másodpercét, örömöt akart szerezni a világnak, egy bohém sztár volt, akit nem lehetett nem szeretni, függetlenül attól, hogy az életben voltak jó és kevésbé jó dolgai - utalt Maradona "túl boldog" életvitelére.

Nyilasi Tibor közölte, mély fájdalommal és döbbenettel értesült a halálhírről.

A magyar futball-legendák után vagy mellett ő volt nálam a number one. Nekem mindent jelentett, és a világ labdarúgásának is hasonló jelzőt lehetne mondani róla.

- fogalmazott. Hangsúlyozta: páratlan módon több százmillió ember rajongott Maradonáért, aki - bár sokat játszott Európában - "mindig az argentin nép gyermeke volt", és "mindig át akarta ölelni Argentínát egy-egy győztes meccs után.

- Zsonglőr és varázsló volt, még az ellenfelek is fejet hajtottak előtte. Nem emlékszem olyanra, aki rosszat mondott volna róla, függetlenül attól, hogy bohócot csinált belőlük, belőlünk. Nem lehetett leszerelni, olyan adottságai és képességei voltak, ami páratlan. Nekem már az büszkeség volt, hogy a 82-es vébén futhattam utána, mert nem értem utol.

Kiemelte: Maradona nagyon tisztelte a játékot és a labdát, mert "nem belerúgott, hanem simogatta". (MTI)

Olvastad már?
Gyász: Elhunyt Diego Maradona
Életének 61. évében elhunyt Diego Armando Maradona, az argentin válogatott világbajnok klasszisa, a Boca Juniors, a Napoli és a Barcelona korábbi játékosa.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Horvát lapértesülés szerint a 34 éves, lejáró szerződésű jobbhátvéd is azon labdarúgók között lehet, akik elhagyják a Hajduk Splitet.
Budafok
Hosszabbítás
A klub meghosszabbította a 22 éves hálóőr, Oroszi István szerződését.
Gyirmót
Három távozó
A Gyirmót szakmai vezetése úgy döntött, hogy három lejáró szerződésű labdarúgónak nem kínál szerződéshosszabbítást, így Nagy Patrik, Simon András és Herjeczki Kristóf is távozik - írja a gyirmotfc.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz