Nikolic fél évvel a Vidi után munkát kapott: BL-induló lehet az új csapata

Kinevezték a 40 éves szerb trénert a Lokomotiv Moszkva élére. 
Dudás Gábor 2020. május 14., csütörtök 16:45
Kinevezték a 40 éves szerb trénert a Lokomotiv Moszkva élére. 
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 14., csütörtök 16:45

Az orosz élvonalban a második helyen álló Lokomotiv Moszkva csütörtökön bejelentette Marko Nikolic érkezését, megerősítve a csakfoci.hu korábbi hírét is. A patinás klub június elsejétől kötött szerződést a 40 éves szerb szakemberrel. Egyidejűleg pedig az is kiderült, hogy az eddigi tréner, a fővárosiakkal korábban két bajnoki címet is nyert Jurij Semin május 31-én lejáró kontraktusát nem újítják meg.

A szerb és magyar bajnoki címmel is rendelkező tréner tehát végül leül az orosz élvonal egyik legsikeresebb csapatának kispadjára, és könnyen lehet, hogy az ősszel már a BL főtábláján szerepelhet majd csapatával. Korábban, orosz sajtóinformációk alapján már beszámoltunk arról, hogy a koronavírus-járvány miatt leállt Premjer Liga-idény befejezése is igen bizonytalannak tűnik, emiatt komolyan fontolgatják, hogy 22 fordulót követően lefújják az idényt, méghozzá úgy, hogy a bajnokság jelenlegi állását veszik végeredményként.

Így a szentpétervári Zenit lehetne zsinórban másodszor, összességében pedig hetedszer a bajnok, megelőzve a Lokomotiv Moszkvát, amelynek anyagilag egy aranyérmet jelentene a második hely is. Az orosz pontvadászatból ugyanis három csapat indulhat a BL-ben, ketten pedig automatikusan a csoportkörbe kerülnek, azaz a bajnok mellett az ezüstérmes is azonnal főtáblás lesz.

Nikolic tavaly november végén távozott a MOL Fehérvár FC kispadjáról, két és fél évet dolgozott az NB I-es csapat vezetőedzőjeként, ez idő alatt egy bajnokságot és egy kupát nyert, de járt csapatával az Európa Liga csoportkörében is.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz