Fotó: fifa.com

Német-spanyol álomcsata, összecsaphat Lewandowski és Messi is – itt vannak a vb-csoportok

Megszületett mind a nyolc négyes, elképesztő találkozók várnak ránk már a csoportmeccsek során is: az "E" jelű négyesben Spanyolország és Németország került össze, míg a "C"-ben a Lewandowski vezette lengyelek és a Messi fémjelezte argentinok néznek farkasszemet.
Nyikes Zoltán 2022. április 1., péntek 19:21
Fotó: fifa.com
Megszületett mind a nyolc négyes, elképesztő találkozók várnak ránk már a csoportmeccsek során is: az "E" jelű négyesben Spanyolország és Németország került össze, míg a "C"-ben a Lewandowski vezette lengyelek és a Messi fémjelezte argentinok néznek farkasszemet.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. április 1., péntek 19:21

A labdarúgó-világbajnokságok 92 éves történetében példa nélküli sorsolást tartottak pénteken este Dohában, ahol kialakult a november 21-én kezdődő katari torna csoportbeosztása.

A nemzetközi szövetség (FIFA) és a házigazdák által közösen szervezett rendezvényen ugyanis a 32 kiadó helyből egyelőre csak 29 kelt el, további három a koronavírus-járvány, valamint az ukrajnai háború következményeként a tervezettnél jóval hosszabbra nyúló selejtezősorozat miatt kérdőjeles. A kiadó helyekre még nyolcan pályáznak, közülük azonban öten csak a sorsoláson szerepelhettek, az év végi vb-n viszont már nem.

A még ki nem jutottakat a négyes kalapból sorsolták, a többi válogatottat - a házigazdák kivétel - a legfrissebb világranglistán elfoglalt helyezés alapján sorolták be.

A 2022-es világbajnokság csoportbeosztása

A-csoport: Katar, Ecuador, Szenegál, Hollandia
B-csoport: Anglia, Irán, USA, Wales/Skócia/Ukrajna
C-csoport: Argentína, Szaúd-Arábia, Mexikó, Lengyelország
D-csoport: Franciaország, Peru/Ausztrália/Egyesült Arab Emírségek, Dánia, Tunézia
E-csoport: Spanyolország, Costa Rica/Új-Zéland, Németország, Japán
F-csoport: Belgium, Kanada, Marokkó, Horvátország
G-csoport: Brazília, Szerbia, Svájc, Kamerun
H-csoport: Portugália, Ghána, Uruguay, Dél-Korea

A mezőny csak június 14-én lesz teljes, pont aznap, amikor 2018-ban az oroszországi vb-n már a nyitómérkőzést rendezték. A katari tornát a kedvezőbb időjárási viszonyok miatt halasztották az év végére a szokásos nyár eleji időpontról, de a féléves csúszás lehetőséget adott, hogy a mezőny bepótolja a halasztásokat.

A vb csoportkörében naponta négy mérkőzést rendeznek, és 12 napon át tart a küzdelem, a torna döntőjére december 18-án kerül sor. A csoportkörben - az európaiak kivételével - azonos zónából érkezettek nem kerülhetnek össze.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz