Ne hallgass az idiótákra! – ezzel győzte meg Messit a kapitány

Részletek arról, Lionel Messit miként sikerült maradásra bírni.
Csakfoci Admin 2016. augusztus 23., kedd 20:10
Részletek arról, Lionel Messit miként sikerült maradásra bírni.
Szerző: Csakfoci Admin 2016. augusztus 23., kedd 20:10

További részletek kerültek nyilvánosságra arról, hogy Lionel Messit hogyan csalogatta vissza Edgardo Bauza az argentin válogatotthoz.

Argentína tizenegyesekkel vereséget szenvedett Chilétől a Copa America döntőjében: Messi kihagyta a büntetőt a sordöntő pillanatban, ez volt 2 éven belül a második alkalom, hogy Argentína elveszítette a finálét, sőt, zsinórban az ötödik döntőjüket bukták el világeseményen. Utoljára a ’93-as Copa Americán sikerült nyerniük.

A legújabb kudarc után Messi bejelentette visszavonulását a válogatottól. Pár héttel később visszavonta a döntését, az argentinok mestere pedig elárulta, hogy ebben ő segített. A LA Nacion lapban Edgardo Bauza a következőket tárta fel:

Megkerestem, és beszélgettünk, nem a válogatottról, csak a futballról. Majdnem 2 órán át beszélgettünk, aminek a végén kijelentette, ott szeretne lenni a válogatott keretben. Elmondtam neki, Argentínában van 100 idióta, akik kritizálják, de az emberek sokat akarnak, és ha mindig az idiótákra figyel, akkor az az őrületbe fogja kergetni. Aztán jött a kijelentése, amit teljesen természetesnek vettem, elmondta, a vágya hogy ott lehessen a keretben, és nyerjen valamit a nemzeti csapattal. Az, hogy ő a legjobb a világon, nem garantálja, hogy győzünk, de azt garantálja, hogy nagy veszély leselkedik az ellenfelek számára. Jobban ki kell használnunk Messi képességeit.

Kigondoltam számára 2-3 pozíciót, amit megbeszéltem vele, de továbbra is nyitva a szemem. A pozíció az egész csapattól is függ. Természetesen nyomás alatt van, de ezt ő jól tudja. Mindannyian tudjuk, ha a labda hozzákerül, akkor valami különleges fog történni. De szüksége van az egész csapat segítségére.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz