Miriuta kifakadt a 18-szoros bajnokcsapat edzőjére: "Nem tiszteli sem a csapatot, sem Romániát"

Miriuta László arról beszélt, szerinte elfogadhatatlan az, hogy a Dinamo Bukarest edzője, Dusan Uhrin hat év alatt sem tanult meg románul.
Póczik Dávid 2022. április 28., csütörtök 19:30
Miriuta László arról beszélt, szerinte elfogadhatatlan az, hogy a Dinamo Bukarest edzője, Dusan Uhrin hat év alatt sem tanult meg románul.
Szerző: Póczik Dávid 2022. április 28., csütörtök 19:30

Miriuta László, a román harmadosztályban szerepelő Nagybánya (Baia Mare) technikai igazgatója egy műsorban elmondta, szerinte megengedhetetlen, hogy egy fiatal labdarúgó ne tudjon angolul beszélni akkor, amikor aláír egy külföldi csapathoz - írja a sport.ro.

A CFR Cluj, a Dinamo Bukarest és a Hermannstadt korábbi edzője ezeket a szavakat Olimpiu Morutannak címezte, akiről a Galatasaray jelenlegi edzője többször is elmondta, hogy kommunikációs problémái vannak a török együttesnél. Korábban Mihai Stoica, az FCSB vezérigazgatója egy nyilatkozatában elmondta, szerinte "az iskola zavaró tényező lehet" egy fiatal labdarúgó pályafutásában, ezért ő nem is tartja fontosnak a nyelvoktatást.

- Vannak nagyon tehetséges játékosaink, akik külföldre mennek és nem tudnak idegen nyelvet - kezdte Miriuta.  Morutan tényleg egy olyan fiú, akit nagyon kedvelek. Külföldre megy, de ott nem tud beilleszkedni. Tudnia kell, hogyan kell beszélni vagy ismerkedni. Nem ismer nyelveket, az angol pedig alapnyelv, amit első osztálytól kezdve tanulunk. Hallottam egy vezetőt Romániában arról beszélni, hogy az iskola nem fontos. Pedig látszólag így sem tudnak a játékosok legalább két nyelvet 17-18 évesen, amikor külföldre mennek.

Miriuta emellett elégedetlenségét fejezte ki a cseh származású Dusan Uhrinnal kapcsolatban is, aki jelenleg a nagy múltú fővárosi csapatnak, a 18-szoros bajnok Dinamo Bukarestnek a vezetőedzője. A szakember továbbra is angolul nyilatkozik a román sajtónak, annak ellenére, hogy már hat éve az országban edzősködik.

- Én Németországban három hónap alatt tanultam meg a nyelvet. Volt egy tanárom, akihez minden edzés után elmentem és három hónap múlva meg is volt az első német nyelvű interjúm. Uhrin hat éve dolgozik Romániában, de továbbra is angolul készít interjúkat. Nem tiszteli a csapatot, nem tiszteli az országot, ha hat évig nem akart megtanulni románul beszélni. Hat év után szeretnék hallani egy edzőt románul nyilatkozni. Ez az én véleményem, bárki támadhat engem, de én ragaszkodom az elmondottakhoz - zárta az 53 éves szakember.

Az egyébként magyar állampolgár Miriuta 2000 és 2003 között kilenc válogatott meccset játszott a magyar nemzeti csapatban. A korábbi középpályás karrierje jó részét Németországban töltötte az Energie Cottbus és az MSV Duisburg csapatainál.

Olvastad már?
Csak Dárdai tudta megszelídíteni a csapatából kirúgott válogatott játékost: "Egy hétig látni sem akarom!"
A szlovák Ondrej Dudát felfüggesztette az 1. FC Köln és valószínűleg nincs jövője a Bundesliga-klubnál. Berlinben is csak Dárdai Pál bírt vele.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Marko Rakonjac
Sajtóhírek szerint a montenegrói támadó a DVTK-hoz tart.
Puskás Akadémia
Batik Bence
Nem hosszabbítanak vele szerződést.
Újpest/Honvéd
Kaczvinszki átigazolhat
A Csakfoci információi szerint a lila-fehérek a Honvéd 18 éves védőjével, Kaczvinszki Dominikkal erősítenének.
Tovább az összes átigazoláshoz