Ondrej Duda a saját érdekeit a csapat igényei fölé helyezte és emiatt egyelőre egyénileg fog edzeni” – olvasható a Köln közleményében. A Berliner Zeitung szerint a 27 éves szlovák játékmester állítólag arra panaszkodott, hogy a Bielefeld elleni 3-1-es győzelem során nem volt a csapatban, emiatt nem volt hajlandó bemelegíteni a tervezett cseréje előtt.

Edzője, Steffen Baumgart emiatt – egyelőre ideiglenesen – kitette a csapatból játékosát:

Egy hétig nem akarom látni Dudát. Ez a döntés nem csak úgy megtörténik, ez egy folyamat eredménye. Természetesen az ilyen dolgokban mindig két nézőpont van – mondta a tréner, akinek eddig tartott a türelme a szlovákkal szemben. – Nem akarom a csapat közelében tudni egyelőre. De nem is akarom túlságosan eltúlozni ezt a problémát. Az ajtó a számára nálam nincs bezárva, nem látom ennyire drámaian a helyzetet – fogalmazott a szakember.

A berlini lap felhívja a figyelmet, hogy Baumgart közel sem az első, akinek gondjai támadtak Dudával. A szupertechnikásnak mondott légióssal még előző klubjánál, a Herthánál is sok probléma akadt, nehéz dolga volt vele edzőinek és néha a saját maga útjába is állt szeszélyes viselkedésével.

Kiemelik ugyanakkor, hogy a Hertha korábbi edzője, Dárdai Pál felismerte a problémát és annak idején Salomon Kalou-t állította rá Dudára, a támadónak kellett megnyugtatnia és kezelnie a problémás csapattársat. Ez a megoldás pedig “csodákat művelt” a lap szerint. Ők ketten igazi barátok lettek, Duda pedig lenyugodott. A 2018/19-es idény volt Duda eddigi legjobb szezonja, 11 gól is fűződött ekkor a nevéhez.

De Dárdai távozása után már semmi sem működött a Herthánál vele kapcsolatban. A szlovákot aztán teljesen elbizonytalanította Jürgen Klinsmann érkezése, majd 2020 januárjában kölcsönadták az angol Norwich Citynek. A berlini kék-fehérek aztán 2020 nyarán eladták őt az 1. FC Kölnnek. Az első szezonban nem is mentek rosszul a dolgai, hiszen hét gólt lőtt és hat gólt készített elő.

Ebben a szezonban azonban Duda egyelőre csak két gólig jutott és a jelek szerint megint ott tart, ahol a karrierje során már többször is.

Magyar hiányzó és furcsa probléma aggaszthatja Szoboszlaiék edzőjét: “200 Rangers-szurkolót várnak a hotelemben, inkább máshol alszom”