Fontos mérkőzésre készül az RB Leipzig, amely azok után, hogy az előző héten bejutott a Német Kupa döntőjébe, most csütörtökön, a Rangers elleni elődöntő első mérkőzésén az Európa Liga-finálé felé is tehet egy nagy lépést.

Ezt persze biztosan nem fogják megkönnyíteni a skótok, a hírek szerint 7000 Rangers-szurkoló érkezik összesen a német városba.

A hotelemben azt mondták, hogy 200 Rangers-szurkolót várnak csak oda, ezért a következő két napban inkább az akadémián alszom

– mondta a Lipcse vezetőedzője, Domenico Tedesco, aki viccesen arra a feltevésre is válaszolt, hogy csak a 7000 skót drukker felének van jegye a mérkőzésre.

– Fizetnek a hotelben, az éttermekben és a sörtért is, úgyhogy szerintem jó ez így. Lipcse gazdaságának biztosan jót tesz. 

Tedesco arról is beszélt, hogy őt is váratlanul érte, mikor a Rangers az előző körben kiejtette a Dortmundot.

– A Dortmund elleni győzelmük meglepett, azt mutatta, hogy bármely riválisukat le tudják győzni – mondta Tedesco, akit a Lipcse 15 meccses német bajnoki veretlenségének a megszakadásáról is kérdeztek.

– Megtanultuk a leckét, és legközelebb jobbak leszünk. Ez a vereség talán még jókor is jött. 

Az viszont biztosan nem jön jól Tedescónak, hogy eltiltás miatt nem számíthat a magyar válogatott alapemberére, Willi Orbánra, ugyanebből az okból Kevin Kampl és Mohamed Simakan sem áll majd a rendelkezésére.

A Leipzig-Rangers EL-elődöntőt csütörtökön 21.00-tól rendezik.