Máris fellázadtak a szurkolók a volt Vidi-edző kinevezése ellen - bojkotott hirdettek

Marko Nikolic első moszkvai tétmeccséből 20 percet hajlandóak megnézni a Lokomotiv ultrái, akik a korábbi fehérvári szakvezetőt sem akarják látni.
Dudás Gábor 2020. június 21., vasárnap 15:49
Marko Nikolic első moszkvai tétmeccséből 20 percet hajlandóak megnézni a Lokomotiv ultrái, akik a korábbi fehérvári szakvezetőt sem akarják látni.
Szerző: Dudás Gábor 2020. június 21., vasárnap 15:49

Vasárnap délután első tétmeccsén ülhet a Lokomotiv Moszkva kispadján a szerb Marko Nikolic. Az orosz gárda - legutóbb Székesfehérváron dolgozó - szakvezetője azonban máris azzal kell, hogy szembesüljön, hogy az egyik legnagyobb szervezett szurkolói csoport, a United South nevet viselő ultragárda ellene (is) fordult.

A fanatikusok ugyanis felháborodtak a döntésen, hogy a klublegendát és korábbi vezetőedzőt, Yuri Semint a szerb trénerre cserélték le. A szurkolók azt írják közleményükben, hogy a csapattal korábban három bajnoki címet és hat kupát nyert Semin eltávolítása ás Nikolic kinevezése nem csak érthetetlen, de "cinikus" és "hitvány" húzás volt a klubvezetés részéről, "a klub történetének egyik legigazságtalanabb és legelharamodottabb döntése".

Emiatt a drukkerek úgy döntöttek, hogy a vasárnap délutáni, Orenburg elleni orosz bajnoki első 20 percében ugyan tiszteletüket teszik a lelátón, de aztán kivonulnak, nem készülnek semmiféle látványelemmel, a csapatot pedig nem fogják buzdítani, de a klubvezetés számíthat a hangos kritikájukra. Emellett bojkottálják mindenféle termék megvásárlását is a stadionban - "ez a vezetés egy fillért sem fog tőlünk látni".

"Barátaink! Mi nem a Semin FC szurkolói vagyunk, mi nem drukkolunk a Lokomotiv ellen, nem akarjuk, hogy elbukjon, mint ahogy nem gyűlöljük az új vezetőedzőt sem. De a célunk a változás: azoknak a vezetőknek, akik ezt a felfoghatatlan és szégyenteljes döntést meghozták, távozniuk kell!" - szólt az ultrák felhívása.

Nikolic a második, BL-főtáblát érő helyen vette át Semintől a csapat irányítását. Ha megtartaná ezt a helyezést a Lokomotivval a hátralévő nyolc fordulóban, először szerepelhetne edzőként a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörében.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz