Könnyek és búcsú az örök Diegótól, akiről stadiont nevezhetnek el: Így gyászolják klubjai Maradonát - fotók, videók

Szerdán, életének 61. évében, szívmegállás következtében elhunyt az argentin válogatott világbajnoka klasszisa, minden idők egyik legnagyobb labdarúgója, Diego Maradona. Karrierjének csapatainál így emlékeztek meg az "Isteni Diegóról".
Dudás Gábor 2020. november 26., csütörtök 9:19
Szerdán, életének 61. évében, szívmegállás következtében elhunyt az argentin válogatott világbajnoka klasszisa, minden idők egyik legnagyobb labdarúgója, Diego Maradona. Karrierjének csapatainál így emlékeztek meg az "Isteni Diegóról".
Szerző: Dudás Gábor 2020. november 26., csütörtök 9:19

Argentinos Juniors

Maradona nevelőkubjánál, az Argentinos Juniorsnál (egész Argentínához hasonlóan) háromnapos gyászt rendeltek el a legenda halála miatt, nem nyitnak ki ezalatt a klub létesítményei. A szurkolók pedig hatalmas számban gyűltek össze a stadionnál és az utcákon, hogy megemlékezzenek gyertyákkal, virágokkal, képekkel és énekkel az ikonról.


Boca Juniors

"Diego örök" - megható videóval köszön el Maradona karrierjének egyik fontos klubja, a Boca Juniors a zsenitől. A Boca stadionjában csak a Maradona-páholyban ég a fény...


Barcelona

Maradona pályafutásának harmadik (és egyben első európai) csapata, a Barcelona megemlékezése:

Az elhunyt, mégis örökké élő legenda honfitársa és egykori játékosa, Lionel Messi így köszönt el Maradonától:

"Nagyon szomorú nap ez a mai az összes argentin és a futball számára is. Ugyan eltávozott közülünk, de sosem hagy itt minket, mivel Diego halhatatlan. Örömmel emlékszem majd vissza azokra a gyönyörű emlékekre, amiket közösen éltünk át. Ezúton szeretném őszinte részvétemet nyilvánítani a családnak és a barátoknak. Nyugodjék békében."

??? The farewell message from Leo Messi to Maradona

??? El mensaje de despedida de Messi a Maradona: "Un día muy...

Közzétette: FC Barcelona – 2020. november 25., szerda


Napoli

Egy legenda soha nem hal meg

- Nápolyban, ahol Maradona karrierje egyik legsikerebb korszakát töltötte, valósággal megállt az élet. Az argentin géniuszért egyébként is a mai napig látványosan rajongó délolasz városban a drukkerek az utcán is gyászolták örök kedvencüket.

Sajtóinformációk szerint a Napolinál a stadiont is Diego Maradonáról nevezhetik el, Sajtóhírek szerint a Napoli labdarúgócsapata Diego Maradona halála után azonnal elkezdett intézkedni, hogy az argentin legenda nevét viselje a stadionjuk minél hamarabb. Luigi de Magistris polgármester a Twitteren azt írta, nevezzék át a stadiont: "Engedjétek meg nekünk, hogy a San Paolo Stadiont Diego Armando Maradona emlékének szenteljük" - idézi a városvezetőt az MTI.

A Roma elleni, vasárnapi bajnokin pedig a klub és a tifosók is látványos megemlékezést tartanak majd a szinte istenként tisztelt argentin emlékére. Maradona 1984 és 1991 között játszott az SSC Napoliban, amellyel bajnokságot és UEFA Kupát is nyert.


Sevilla

A "futball istene" és "mindenki hőse" előtt tiszteleg a Sevilla. Az andalúziai csapat volt az utolsó európai klubja 1993-ig.

A hero for an entire country and football itself.
One of the greatest players to have graced the game of football, and...

Közzétette: Sevilla FC – 2020. november 25., szerda


Newell's Old Boys

A Newell's Old Boys stadionja, az Estadio Marcelo Bielsa Maradona előtt tisztelegve ragyogott az éjszakában. Akárcsak ő a pályán.


Argentína

A dél-amerikai ország labdarúgó-szövetségének és válogatottjának méltó megemlékezése.


Gimnasia La Plata

Edzőként Maradona az argentin élvonalbeli Gimnasia La Platánál dolgozott utoljára. A klub és a szurkolók a stadionon és azon kívül is a legendát éltették, akinek trónszéke is volt csapatánál.

Olvastad már?
Nyilasi Tibor is Maradonát gyászolja: "Nekem mindent jelentett"
Nyilasi Tibor számára a szerdán elhunyt argentin labdarúgó-legenda, Diego Maradona volt a "number one", akit zsonglőrnek és varázslónak tartott.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz