Kiderült: Nulla forintért vitte el Felcsútról a Slovan Henty-t - az átigazolás részletei

Felbontották a nigériai támadó szerződését a Puskás Akadémiánál, így átigazolási díj kifizetése nélkül került Pozsonyba, ahol négy és fél évre írt alá.
Dudás Gábor 2020. január 24., péntek 13:14
Felbontották a nigériai támadó szerződését a Puskás Akadémiánál, így átigazolási díj kifizetése nélkül került Pozsonyba, ahol négy és fél évre írt alá.
Szerző: Dudás Gábor 2020. január 24., péntek 13:14

Mint arról beszámoltunk, a Puskás Akadémia nigériai támadója, Ezekiel Henty csütörtökön délután a közösségi oldalán jelentette be, hogy másfél év után távozik a felcsúti klubtól. Mint később kiderült, a Slovan Bratislavánál folytatja a korábban Székesfehérváron és Eszéken is futballozó csatár, aki négy és fél évre írt alá a szlovák fővárosban.

- Egy olyan játékost szereztünk meg, aki képes a támadósor szinte bármelyik posztján futballozni, csak az edzőnkön múlik majd, hol ad neki lehetőséget. Ezekiel nagyszerű fizikai adottságokkal rendelkezik, más típusú játékos talán, mint az eddigi csatáraink, de bizzos vagyok benne, hogy jól beilleszkedik majd a játékrendszerünkbe. Régóta figyeltük, Magyarországon és Horvátországban is, de Andraz Sporar (a Slovantól csütörtökön, 6 millió euróért a portugál Sportinghoz igazolt szlovén válogatott támadó - a szerk.) is mondott róla véleményt, aki Ljubljanában játszott vele együtt, ő is megerősített minket abban, hogy érdemes leigazolnunk. Jó felkészüléssel biztosan komoly erősséggé válik majd a csapatunkban, egy olyan futballistává, aki nem csak a bajnokságban, de Európában is nagy segítségünkrel lesz majd - mondta a Slovan ügyvezetője, ifjabb Ivan Kmotrík, aki azt is elárulta, hogy végül idő előtt tudták megszerezni a nigériai támadót Felcsútról.

- Eredetileg a nyártól élt volna a megállapodásunk, de az elmúlt napokban nagyon gyorsan megváltoztak a dolgok. Ezekiel nagyon szeretett volna hozzánk igazolni, és végül megegyezésre jutott a klubjával, hogy felbontják a szerződését, aminek mi is nagyon örültünk.

Ő is tisztában volt azzal, mennyire fontos, hogy már a tavasszal is a csapattal legyen, mert így tud velünk együtt felkészülni a következő idényre és az eurpasi kupaszereplésre. A Slovan pedig természetesen azonnal lépett a híreket hallva és megis egyeztünk Ezekiellel arról, hogy már mostantól a mi játékosunk legyen. Kell neki egy kis idő, hogy formába lendüljön, de biztos vagyok abban, hogy hamarosan 100 százalékos állapotba kerül majd, és a segítségünkre lesz céljaink elérésében.

(Megjegyzés: A Puskás Akadémia ugyancsak bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Henty-vel.)

Henty: Eljött az ideje a váltásnak

Ezekiel Henty elmondása szerint már lett volna lehetősége korábban is csatlakozni a pozsonyiakhoz.

- Először még 2018 elején merült fel a nevem a Slovannál, de akkor végül nem valósult meg a klubváltásom. Most úgy éreztem, eljött ennek az ideje. Nagy reményekkel érkezem a klubhoz, Szlovákia legsikeresebb csapatához, amelynek nemzetközileg is jó a megítélése. Sokat beszéltem Andraz Sporarral is a klubról, már tudom tőle, mit jelent itt játszani, én pedig felveszem a kesztyűt, hogy megfelelhessek ennek a nagy kihívásnak. A stadion gyönyörű, alig várom, hogy gólokkal segíthessek a csapatnak a ligában és a nemzetközi porondon is. Nagyon boldog vagyok, hogy már most, a télen csatlakozhattam a Slovan keretéhez - tette hozzá a támadó.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz