"Jó tapasztalatokat szereztem" - így értékeli a magyarországi éveit a távozó légiós

A Vasastól átigazolási díj fejében távozó cseh labdarúgó néhány héttel ezelőtt még nem tervezte, hogy országot vált, de csábító volt számára a visszatérés hazájába.
Nyikes Zoltán 2019. január 19., szombat 14:01
A Vasastól átigazolási díj fejében távozó cseh labdarúgó néhány héttel ezelőtt még nem tervezte, hogy országot vált, de csábító volt számára a visszatérés hazájába.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. január 19., szombat 14:01

Kedden vált hivatalossá, hogy átigazolási díj fejében a cseh élvonalbeli Sigma Olomouc csapatához igazolt a Vasastól távozó Vít Benes, aki 2017 nyarán érkezett az angyalföldiekhez, ahol 23 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, majd az őszi szezont a Szombathelyi Haladásnál töltötte kölcsönben.

A 30 éves cseh védő az olomouc.cz oldalon beszélt arról, hogyan értékeli a magyarországi kalandot és azt is kifejtette, miben különbözik a cseh és a magyar foci.

Tizennégy nappal ezelőtt még nem volt tervben, hogy elhagyom Magyarországot, de aztán megszületett ez a megállapodás. Csábító volt a visszatérés gondolata, örültem, amikor a Sigma közeledett felém – kezdte Benes.

Jó tapasztalatokat szereztem Magyarországon, mind a labdarúgás, mind pedig az élet területén, hiszen teljesen más mentalitást és viselkedési formát ismertem meg. Minden tapasztalatot pozitívumként fogok fel, amelyek erősebbé tettek.

Természetesen más a labdarúgás Magyarországon, mint Csehországban, de ez minden egyes országban különböző. Azt gondolom, hogy Csehországban nőtt a foci színvonala azáltal, hogy minőségi légiósok játszanak a bajnokságban.

Minden átigazolási hír egy helyen folyamatosan frissülő rovatunkban:

Olvastad már?
A hivatkozás nem elérhető
404 Not Found
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz