Jenei Imre Orbán Viktor egyik főtanácsadója lett futballban

Román sajtóhírek szerint romániai magyar sztáredző lett Orbán Viktor focitanácsadója, miután a magyar kormány Nagyváradon vagy a bihari megyeszékhely közelében is magyar fociakadémiát szeretne létesíteni.
Csakfoci Admin 2019. március 7., csütörtök 14:49
Román sajtóhírek szerint romániai magyar sztáredző lett Orbán Viktor focitanácsadója, miután a magyar kormány Nagyváradon vagy a bihari megyeszékhely közelében is magyar fociakadémiát szeretne létesíteni.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. március 7., csütörtök 14:49

A Foter.ro a Gazeta Sporturilor napilap cikkére hivatkozva arról számolt be, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor felkérte a Nagyváradon élő labdarúgó edzőt, Jenei Imrét, hogy legyen a fociügyi tanácsadója. Sajtóhírek szerint a 81 éves szakember el is fogadta a kinevezést.

A Foter.ro hozzáteszi, hogy Jenei és Orbán régóta ismerik egymást, és többek között emiatt kérte fel erre a pozícióra a miniszterelnök tanácsadónak az romániai magyar edzőt. Megemlítik, hogy telefonon már beszéltek, azonban személyesen nem tudtak, mivel az idős sportszakember a kora miatt nehezen utazik.

A cikk említést tesz arról is, hogy a magyar kormány a csíkszeredai és a sepsiszentgyörgyi intézmény mintájára Nagyváradon vagy a bihari megyeszékhely közelében is magyar fociakadémiát kíván építeni, amelynek az előkészítő csapat tagja lett a frissen kinevezett Jenei.

Megbízatása során feladata lesz, hogy megszervezze a volt labdarúgók közreműködését, valamint a létesítmény helyszínének kiválasztásában is részt fog venni. Hozzáteszik, hogy Orbán és Jenei a részletekről hamarosan egyeztetni fognak.

Jenei pályafutása során a Steaua Bukarest edzőjeként érte el legnagyobb sikerét, amikor 1986-ban megnyerte a mai Bajnokok Ligája elődjének számít Bajnokcsapatok Európa-kupája (BEK) trófeáját.

Nagyváradi Labdarúgóakadémia

Nagyváradon már van egy magyar labdarúgóakadémia, a NAC, amely a magyar bajnokságot 1944-ben első vidéki csapatként megnyerő Nagyváradi Atlétikai Club hagyományait kívánja tovább vinni. Jenei arról nem tett említést, hogy a Csíkszereda – Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjaként működő, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) által máris támogatott akadémiának a fölfejlesztéséről lenne szó.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
PMFC
Vas Bence
A Pécs saját nevelésű, 17 éves középpályása, Vas Bence az idény végéig, kölcsönben Kozármislenyben folytatja pályafutását.
ETO FC Győr
Bacsa Patrik
A győriek közös megegyezéssel szerződést bontottak Bacsa Patrikkal, aki távozik Győrből.
Tovább az összes átigazoláshoz