Három fiatal nő kezébe kerülhet a leghíresebb román focicsapat: "Kiszállok az egészből, elegem van"

A bukaresti FCSB, azaz az egykori Steaua elnöke és tulajdonosa, Gigi Becali a távozásán gondolkodik, a klub irányítását pedig három lánya kezébe adná.
Dudás Gábor 2022. július 25., hétfő 15:02
A bukaresti FCSB, azaz az egykori Steaua elnöke és tulajdonosa, Gigi Becali a távozásán gondolkodik, a klub irányítását pedig három lánya kezébe adná.
Szerző: Dudás Gábor 2022. július 25., hétfő 15:02

A híres, vagy inkább hírhedt klubtulajdonos, a 64 éves Gigi Becali nagyon elégedetlen az FCSB szereplésével és működésével, ezért is fontolgatja már visszavonulását. Az edzőt is váltó egykori BEK-győztes klub vezetője három lányára hagyná majd a csapat vezetését.

- Kiszállok az egészből, elegem van, végzek a futballal! Vagy odaadom a részvényeket a lányoknak, mindegyiküknek 33,3 százaléknyi részesedést, vagy fogom magam és egyszer és mindenkorra megszabadulok ettől a tehertől. De szeretném, hogy ezt örökséget a lányokra hagyhassam, és nem csak egyre, hanem mindháromra. Nem tudom, hány év múlva, de egyszer így lesz. Egy futballcsapatot vezetni egy szenvedély, de nyomorulttá is tehet, viszont egy pénzkereső üzletet hagysz hátra - mondta Becali, akinek azután lett végképp elege csapatából, hogy az FCSB a bajnokságot és döntetlennel és egy vereséggel kezdte, de a grúz Saburtalótól is kikapott az Európa Konferencia Ligában.

A bukaresti gárda 2015 óta nem nyert bajnoki címet és az európai kupákban is messze elmaradtak az eredményei a várakozásoktól, Becali nagy bánatára, aki az elmúlt években továbbra is nagy összegeket fektetett a csapatba.

És hogy kik lehetnek az új tulajdonosok? Ahogy Gigi Becali is elmondta, három lánya van a milliárdos üzletembernek: Teodora, Alexandra és Cristina.

A 26 éves Teodora Becali mesterdiplomát is szerzett üzleti adminisztrációból, a 25 éves Alexandra Becali leginkább a közösségi médiában és a pénzköltésben aktív, míg a 20 éves Cristina Becali a legdiszkrétebb hármuk közül, ráadásul a Prosport szerint szenvedélyesen szereti a focit, ugyanakkor nem szeret a nyilvánosság előtt szerepelni.

Balról jobbra: Teodora, Alexandra és Cristina Becali

Olvastad már?
Vidi: Tripla fizetésért vinné egy olasz együttes a válogatott védőt - magyar csapattársa is lenne
Román sajtóhírek szerint Rus nagy eséllyel az olasz másodosztályú Pisánál folytatja pályafutását, ahol háromszor annyit kereshet. A Vidi állítólag 800 ezer eurót kaphat a játékosért.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz