Gyász: Elhunyt Diego Maradona

Életének 61. évében elhunyt Diego Armando Maradona, az argentin válogatott világbajnok klasszisa, a Boca Juniors, a Napoli és a Barcelona korábbi játékosa.
Csakfoci Admin 2020. november 25., szerda 17:35
Életének 61. évében elhunyt Diego Armando Maradona, az argentin válogatott világbajnok klasszisa, a Boca Juniors, a Napoli és a Barcelona korábbi játékosa.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. november 25., szerda 17:35

Argentin sajtóhírek szerint hirtelen szívmegállás okozta a Gimnasia La Plata vezetőedzőjeként dolgozó, az elmúlt hetekben többször is kórházban kezelt legenda halálát.

Maradonát november elején koponyaűri vérzés miatt műtötték meg. Az akkori beszámolók szerint a műtét komplikációmentes volt, ennek ellenére – alkohol elvonási tünetek miatt – néhány nappal tovább a kórházban tartották őt. Összesen nyolc napig feküdt benn, mielőtt kiengedték volna.

A mostani beszámolók szerint - a spanyol AS-től, az olasz Football Italian át az argentin Clarín című vezetői tabloidig - hirtelen szívmegállás okozta Maradona halálát.

Az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) 17 óra 37 perckor a Twitteren megerősítette a legenda halálhírét, ahogy A család jogi képviselője szintén erről számolt be.

- Claudio Tapia elnök és teljes szövetségünk mélységes szomorúságát fejezi ki legendánk, Diego Armando Maradona halála miatt. Mindig a szívünkben élsz - írták a világbajnoki trófeát csókoló fotója mellé.

A Twittert, a Facebookot és a Redditet ellepték a búcsúzkodó gyászüzenetek.

Maradona a nyolcvanas évek legmeghatározóbb futballistái közé tartozott. Az argentin válogatott szerelését 1977 és 1994 között összesen 91-szer viselhette, ezeken 34 gólt szerzett. Legnagyobb sikere egyértelműen az 1986-os világbajnoki cím, ahol szinte egymaga vezette győzelemre válogatottját.

Klubszinten a Napolival forrt össze a neve. 1984-ben a Barcelonától igazolt a dél-olaszokhoz, ahol kétszeres olasz bajnok lett (1987, 1990), Olasz Kupát (1987), Szuperkupát (1990) és UEFA-kupát (1989) nyert.

Nápolyi karrierjének drogproblémái vetettek véget, a rehabilitációt követően a Sevillánál tért vissza. (MTI)

A csakfoci.hu ezzel a legendás videóval búcsúzik Diego Maradonától.

https://www.instagram.com/p/CIBaOkUAcGl/

$1 $1

Rossi és egyik segítője is búcsút vett

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi és olasz segítője, Giovanni Costantino is megemlékezett Maradonáról a közösségi oldalán.

"Nyugodj békében, Diego!" - búcsúzott az argentinok egykori kiválóságától Rossi.

Costantino pedig így fogalmazott: "Te maga vagy a futball. Soha nem fogsz meghalni!"

Olvastad már?
Nyilasi Tibor is Maradonát gyászolja: "Nekem mindent jelentett"
Nyilasi Tibor számára a szerdán elhunyt argentin labdarúgó-legenda, Diego Maradona volt a "number one", akit zsonglőrnek és varázslónak tartott.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz