Eldőlt: Az oroszországi világbajnokságon is alkalmazhatják a videóbírót

A labdarúgás szabályalkotó testülete egyhangúlag igent mondott a videóbírós technológia használatára, így a játékvezetők munkáját segítő új rendszert akár már a nyári, oroszországi világbajnokságon alkalmazhatják.
Csakfoci Admin 2018. március 4., vasárnap 7:00
A labdarúgás szabályalkotó testülete egyhangúlag igent mondott a videóbírós technológia használatára, így a játékvezetők munkáját segítő új rendszert akár már a nyári, oroszországi világbajnokságon alkalmazhatják.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. március 4., vasárnap 7:00

Az IFAB szombati ülésén szavazott a reform mellett, amelynek bevezetéséről véglegesen és részleteiben a nemzetközi sportági szövetség, a FIFA vezérkara határozhat március közepi, kolumbiai összejövetelén.

A FIFA mind a hat kontinentális elnököt meghívta a zürichi ülésre, amelyen a világszövetség négy képviselője mellett ott voltak az IFAB további tagjai: az angol, a skót, a walesi és az északír szövetség elnökei is. A FIFA delegáltjai általában elnöküket, Gianni Infantinót támogatják szabálykérdésekben, a svájci-olasz sportdiplomata pedig régóta azt szorgalmazza, hogy használják a vb-n a VAR-t.

A videobírót eddig 13 országban tesztelték, többek között a Bundesligában, a Serie A-ban és az MLS-ben, emellett a tavalyi Konföderációs Kupán és a klubvilágbajnokságon is bevetették. Aleksander Ceferin, az európai szövetség elnöke ugyanakkor hétfőn leszögezte, hogy a Bajnokok Ligájában még nem vezetik be a következő szezonban.

(mti)

Ki nyeri a 2018-as focivébét? Nyerj itt!
 

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz