Fotó: www.clubbrugge.be

BL-csapatba igazolt az Újpest korábbi támadója – 16 millió eurót is fizethetnek érte

A török sztárcsapattól a belga bajnokhoz került az Újpest korábbi gólgyárosa, Mbaye Diagne, aki a BL-ben a Real Madrid és a PSG kapuját is beveheti.
Nyikes Zoltán 2019. szeptember 2., hétfő 18:58
Fotó: www.clubbrugge.be
A török sztárcsapattól a belga bajnokhoz került az Újpest korábbi gólgyárosa, Mbaye Diagne, aki a BL-ben a Real Madrid és a PSG kapuját is beveheti.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. szeptember 2., hétfő 18:58

Ismét csapatot váltott az Újpest korábbi támadója, Mbaye Diagne,

akit a török élvonalbeli Galatasaray egy évre kölcsönadott a belga első osztályú Club Brugge együtteséhez.

Érdekesség, hogy a két csapat ugyanabban a csoportban szerepel a Bajnokok Ligája-csoportkörben a Paris Saint-Germain és a Real Madrid mellett. A szenegáli csatár kölcsönvételéért 3.35 millió eurót fizetett a Brugge, amely 13 millió eurós vételi opcióval rendelkezik a szezon végén, így akár 16.35 millió euróba is kerülhet a 27 éves labdarúgó klubváltása – írja a Galatasaray klubhonlapja.

Mint ismert, Diagne 2015 nyarán igazolt a Juventustól az Újpesthez, amelynél egy fél év alatt 14 bajnokin 11 gólt és 2 asszisztot jegyzett, majd 2016 februárjában 1.9 millió euróért a kínai Tianjin Tedához tette át a székhelyét.

A szenegáli játékos Kínában is folytatta a gólgyártást, így 2018 januárjában felfigyelt rá a török élvonalbeli Kasimpasa, amelynél 36 tétmeccsen találatig jutott. A Galatasaray év elején igazolta le Diagnét 13 millió euróért, a korábbi Újpest-támadó pedig ott is villogott, 20 meccsen 11 gólt szerzett.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz