"A magyarok mindig keresik a megoldásokat" - a válogatott pozitív példa Romániában

Andrei Vochin szerint a magyar válogatottnál felismerték, milyen edzőt kell alkalmazniuk, míg Romániában rosszul teszik, hogy nem gondolkodnak külföldi edzőkben.
Póczik Dávid 2022. június 20., hétfő 19:14
Andrei Vochin szerint a magyar válogatottnál felismerték, milyen edzőt kell alkalmazniuk, míg Romániában rosszul teszik, hogy nem gondolkodnak külföldi edzőkben.
Szerző: Póczik Dávid 2022. június 20., hétfő 19:14

Komoly kritikákat kapott a Nemzetek Ligája mérkőzések után a román válogatott szövetségi kapitánya, Edward Iordanescu. A románok jelenleg negyedik helyen állnak a B-divízióban, kikaptak Montenegrótól oda-vissza, a bosnyákoktól idegenben, pusztán a finneket tudták 1-0-ra legyőzni hazai pályán.

A Román labdarúgó-szövetség elnöke, Razvan Burleanu elsősorban román nemzetiségű kapitányokat képzel el a nemzeti tizenegy kispadjára, ami miatt még tanácsadója, Andrei Vochin is kritizálta.

- Amennyire én tudom, jelenleg sem gondolkodnak külföldi edzőben. Az a véleményem, hogy így nagyon korlátozzuk az edzők kiválasztási területét - olvasható a prosport.ro-n.

Vochin ezután a magyar válogatottat hozta fel pozitív példaként.

Magyarország egy ideig megpróbált német edzőkben gondolkodni a válogatottnál. Az ifjúsági csapat irányítója német volt, ahogyan néhány utánpótlásedző is. Most váltottak a válogatottnál, és olasz edzőket hoztak. A magyarok keresik a megoldásokat, mert elismerik, hogy nem a magyar edzőiskolával fognak előrébb jutni. Nem tudom, mi felismerjük-e ezt, vagy sem

- fogalmazott.

Olvastad már?
Vb-résztvevő válogatott játszhat Magyarországgal Katar előtt - 24 éve nem találkoztunk
Novemberben Irán lehet a magyar válogatott ellenfele lapértesülések és egy kinti sportvezető bejelentése szerint.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz