A háború az egyik legnagyobb orosz klubot is megcsapta már - hivatalos bejelentés

Az orosz élvonalbeli Szpartak Moszkva hétfőn bejelentette, hogy anyagi nehézségek miatt megszünteti másodosztályú futballcsapatát.
Dudás Gábor 2022. május 23., hétfő 13:24
Az orosz élvonalbeli Szpartak Moszkva hétfőn bejelentette, hogy anyagi nehézségek miatt megszünteti másodosztályú futballcsapatát.
Szerző: Dudás Gábor 2022. május 23., hétfő 13:24

„Az új realitások tükrében, figyelembe véve, hogy az objektív pénzügyi nehézségek miatt a klubnak csökkentenie kell a költségvetését, a Szpartak-2 további működtetése nem volt célszerű” – áll az orosz egyesület közleményében. A klub kiemeli, hogy a jövőben inkább az akadémia és az utánpótlás fejlesztésére összpontosít.

A csapat 2013 óta szerepelt a helyi bajnokság második vonalában.

A Szpartak Moszkva, Oroszország egyik legnépszerűbb egyesülete két hete elvesztette mezszponzorát, a Nike-t, amely felbontotta a vele érvényben lévő szerződést arra hivatkozva, hogy a következő szezonban az együttes nem vehet részt a nemzetközi kupasorozatokban. Az európai szövetség azért döntött így – minden orosz klubcsapatra vonatkozóan –, mert Oroszország háborút indított Ukrajna ellen. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz