A Fradi bajnoka nagyon meglepő helyre igazol

A csakfoci.hu információi szerint a legutóbb Nyíregyházán szerepelt Busai Attila az indiai másodosztályú Neroca FC csapatában folytatja pályafutását.
Dudás Gábor 2020. február 2., vasárnap 15:30
A csakfoci.hu információi szerint a legutóbb Nyíregyházán szerepelt Busai Attila az indiai másodosztályú Neroca FC csapatában folytatja pályafutását.
Szerző: Dudás Gábor 2020. február 2., vasárnap 15:30

A korábban a Ferencvárosban és a Diósgyőri VTK-ban is megfordult Busai Attila szeptember elején lett az NB II-es Nyíregyháza játékosa, de 31 éves középpályás végül csak hat NB II-es bajnokin és két kupamérkőzésen kapott lehetőséget, majd decemberben eldőlt, hogy nem hosszabbítanak szerződést a felek.

Bár Busainak itthonról is voltak ajánlatai a télen, a csakfoci.hu információi szerint az egykori U19-es Eb-bronzérmes középpályás nem marad Magyarországon, hanem pályafutása során másodszor - 2010 és 2012 között a svájci FC Wil játékosa volt - légiósnak áll és Indiában folytatja karrierjét. Új csapata a Neroca FC lesz, amely jelenleg a helyi másodosztály 8. helyét foglalja el.

Új klubja vasárnap játszotta le legutóbbi bajnokiját (még Busai nélkül) és 4-1-re kikapott a Churchill Brothers együttesétől. A hazai meccseit a 30 ezres Khuman Lampak Stadionban játszó Neroca keretét jobbára indiai játékosok alkotják, de van ghánai, mali, togói és trinidadi légiósa is. Indiában elvétve fordult csak meg profi múlttal rendelkező magyar futballista, a legutóbb, 2014-ben, majd 2016-ban Vadócz Krisztián az élvonalbeli Pune City, valamint a Mumbai City FC kötelékében szerepelt.

A 117 NB I-es meccset is maga mögött tudó Busai legnagyobb sikereit klubszinten a Ferencvárossal érte el eddig, egyszer magyar bajnok, háromszor pedig Magyar Kupa-győztes is volt a zöld-fehérekkel.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz