A bosnyákok lemondták az Oroszország elleni barátságos mérkőzést - korábban a válogatott legnagyobb sztárjai is kritizálták a szövetséget

Bosznia-Hercegovina labdarúgó szövetsége (NFSBIH) hétfőn a széleskörű kritikát figyelembe véve lemondta az orosz válogatott elleni, novemberre tervezett barátságos mérkőzést - írja az MTI. 
Póczik Dávid 2022. október 31., hétfő 17:10
Bosznia-Hercegovina labdarúgó szövetsége (NFSBIH) hétfőn a széleskörű kritikát figyelembe véve lemondta az orosz válogatott elleni, novemberre tervezett barátságos mérkőzést - írja az MTI. 
Szerző: Póczik Dávid 2022. október 31., hétfő 17:10

A bosnyák-orosz meccset közel két hónappal ezelőtt jelentették be, ami azonnali felháborodást váltott ki. Többek között a bosnyákok két legnagyobb sztárja; Edin Dzeko és Miralem Pjanic is nemtetszését és értetlenségét fejezte ki, csakúgy, mint a sportág nemzetközi, különösen ukrán sportvezetői, valamint a helyi politikusok is.

A mérkőzést november 19-én, egy nappal a katari világbajnokság kezdete előtt rendezték volna Szentpéterváron. A világbajnokságra a bosnyákok nem jutottak ki, az oroszok pedig nem vehetnek részt rajta, mert februárban a sportág nemzetközi (FIFA) és európai szövetsége (UEFA) is eltiltotta őket az ukrajnai háború miatt. Így a selejtezőben hiába értek el pótkvalifikációra jogosító helyezést, azon már nem indulhattak el.

Az orosz válogatott legutóbb tavaly novemberben játszott tétmérkőzést, amikor 1–0-ra kikapott Horvátország vendégeként világbajnoki selejtezőn. Azt követően Kirgizisztánban lépett pályára szeptember végén, és 2–1-re nyert vendégként. Novemberben a világbajnoki résztvevő Iránnal van még idénre lekötve barátságos mérkőzése az oroszoknak.

Olvastad már?
Csaknem egy év után ismét pályára lépett az orosz válogatott - két további mérkőzést játszanának idén
Az orosz labdarúgó-válogatott vendégként 2-1-re legyőzte Kirgizisztán nemzeti együttesét a szombat esti barátságos mérkőzésen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz