Vb-pótselejtezők: Olaszország vagy Portugália nem jut ki Katarba, a lengyelek a legutáltabb ellenfelet kapták - a párosítások

Pénteken, a svájci Zürichben sorsolták ki az európai vb-pótselejtezők első körének párosításait. Eldőlt, hogy az utóbbi két Eb győztesei közül maximum csak egy lehet majd ott a 2022-es katari világbajnokságon.
Dudás Gábor 2021. november 26., péntek 17:29
Pénteken, a svájci Zürichben sorsolták ki az európai vb-pótselejtezők első körének párosításait. Eldőlt, hogy az utóbbi két Eb győztesei közül maximum csak egy lehet majd ott a 2022-es katari világbajnokságon.
Szerző: Dudás Gábor 2021. november 26., péntek 17:29

A zürichi sorsolás előtt két kalapba került a csoportbeli eredményeik alapján a 12 csapat (a hat legjobb csoportmásodik, vagyis a hat kiemelt együttes a nem kiemeltek közül kapott ellenfelet). A pótselejtezős szereplésre jogosult 12 együttest három négyesbe sorsolták, ahol két mérkőzést (egy elődöntőt és egy döntőt) kell megnyerni a Katarba jutáshoz.

A playoffkör első fordulójának mérkőzéseire 2022. március 24-én, a második körre pedig március 29-én kerül sor.

A sorsolás előtt csak annyi volt biztos, hogy Oroszország és Ukrajna nem kerülhetett össze politikai okok, illetve katonai konfliktusuk miatt.

A sorsoláson aztán eldőlt, hogy így is lesznek igen pikáns párharcok, elég, ha csak az orosz-lengyel vagy épp a portugál-török csatát említjük. Cristiano Ronaldóék a papírforma alapján az Eb-győztes Olaszországgal csatázhatnak ezen ág döntőjében, ha mindkét sztárcsapat továbbjut. Katarba viszont maximum egyikük útja vezethet csak el.

Európai vb-pótselejtezők, a párosítások

1. ág

Skócia - Ukrajna

Wales - Ausztria

A döntőben a walesi-osztrák meccs győztese lesz a házigazda.

2. ág

Oroszország - Lengyelország

Svédország - Csehország

A döntőben az orosz-lengyel meccs győztese lesz a házigazda.

3. ág

Olaszország - Észak-Macedónia

Portugália - Törökország

A döntőben a portugál-török meccs győztese lesz a házigazda.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz