Fotó: Darren McKinstry/Alamy

Vb: A játékosok szökésétől félnek, inkább visszalépett egy válogatott a selejtezősorozattól

Az eritreai szövetség attól fél, hogy az idegenbeli meccseiken megszöknének a játékosok, ezért inkább esélyt sem ad a válogatottnak, hogy kijusson a 2026-os vb-re.
Budai László 2023. november 14., kedd 14:31
Fotó: Darren McKinstry/Alamy
Az eritreai szövetség attól fél, hogy az idegenbeli meccseiken megszöknének a játékosok, ezért inkább esélyt sem ad a válogatottnak, hogy kijusson a 2026-os vb-re.
Szerző: Budai László 2023. november 14., kedd 14:31

Az Eritreai Labdarúgó Szövetség visszaléptette a nemzeti válogatottat a 2026-os világbajnokságra kvalifikáló sorozattól. A londoni The Guardian beszámolója szerint a lépést az attól való félelem váltotta ki a kelet-afrikai ország futballszövetségének vezetéséből, hogy a játékosok - a selejtezőmérkőzések kínálta alkalmat kihasználva - külföldre szöknek.

A lap szerint a vezérkar aggályait táplálhatta az a tény, hogy 2009 óta az eritreai válogatott több mint 60 játékosa kért politikai menedékjogot más országokban.

Az eritreai együttes az afrikai kontinens vb-kvalifikációjának E-jelű csoportjában szerepelt volna Marokkó, Zambia, Kongó, Tanzánia és Niger csapatának társaságában. A kilenc csoport győztesei közvetlenül kijutnak a 2026-os világbajnokságra, a négy legjobb második helyezett az interkontinentális pótselejtezőbe kerül. A kevesebb mint három év múlva esedékes vb-t az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban rendezik, és ez lesz az első, amelyen 48 csapat vesz részt.
(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz