Fotó: www.marca.com

Válogatott: Három hónappal kislánya halála után visszatért a spanyolok kispadjára Luis Enrique - hivatalos

Luis Rubiales elnök és Jose Francisco Molina sportigazgató a keddi sajtótájékoztatón jelentette be Luis Enrique visszatérését.
Nyikes Zoltán 2019. november 19., kedd 13:01
Fotó: www.marca.com
Luis Rubiales elnök és Jose Francisco Molina sportigazgató a keddi sajtótájékoztatón jelentette be Luis Enrique visszatérését.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. november 19., kedd 13:01

Kedd kora délután hivatalossá váltak az előző napokban megjelent sajtóinformációk: Luis Enrique visszatért az Európa-bajnoki résztvevő spanyol labdarúgó-válogatott kispadjára, leváltva Robert Moreno szövetségi kapitányt.

Luis Enriquét a tavalyi, oroszországi világbajnokság után nevezték ki szakvezetőnek, de személyes okokra hivatkozva márciusban és júniusban sem ült le a nemzeti együttes kispadjára az Eb-selejtezőkön, majd később lemondott posztjáról.

A szakember kilencéves lánya augusztusban hunyt el csontrákban.

Enrique távollétében, majd távozása után a nemzeti csapat vezetését Moreno vette át, a korábbi segédedző tavasszal és nyáron mindhárom találkozóján győzelemre vezette a válogatottat, majd irányításával - immár hivatalosan is szövetségi kapitányként - hat meccsből négyszer nyert és két döntetlent játszott a csapat. Ezzel a spanyolok az F csoport élén zártak, öt ponttal Svédország előtt.

Moreno már szeptemberben jelezte: félreáll, ha Luis Enrique visszatérne a kispadra.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Jakov Puljić
A Puskás Akadémia és Jakov Puljić 2025-ig szóló szerződést kötött egymással.
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
Hivatalossá vált, amit szerdán előre jeleztünk: Milos Kruscicot a korábbi sikeredző, Nebojsa Vignjevic váltja az újpesti kispadon.
El Paso Locomotive FC
Demkó Márton
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Tovább az összes átigazoláshoz