Történelmi nap Schäfer csapatánál: Női edző a Bundesliga-sereghajtó szakmai stábjában

A 32 éves Marie-Louise Eta segíti majd az Union Berlin ideiglenesen kinevezett vezetőedzőjének a munkáját.
Csakfoci.hu 2023. november 20., hétfő 18:34
A 32 éves Marie-Louise Eta segíti majd az Union Berlin ideiglenesen kinevezett vezetőedzőjének a munkáját.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 20., hétfő 18:34

Marie-Louise Eta lett az első női edző a német labdarúgó Bundesligában, mégpedig a Schäfer Andrást is foglalkoztató, sereghajtó Union Berlinnél.

A 32 éves Eta az ideiglenes vezetőedző, Marco Grote munkáját fogja segíteni elemzésekkel és időnként a labdás gyakorlatok során is. Az Union játékosai hétfőn először edzettek közösen a válogatott szünetet követően. Mint ismert, Schäfer a júniusi műtétjéből felépülve múlt héten kezdte meg ismét az edzéseket.

Eta 2010-ben Bajnokok Ligáját nyert a Turbine Potsdam csapatával, jelenleg pedig hivatalosan az Union U19-es csapatánál dolgozik, de átmenetileg a felnőttcsapathoz rendelték. A klub vezetősége hangsúlyozta, hogy nem sietnek a vezetőedző kinevezésével, és valószínűleg Grote és Eta fogja irányítani az utolsó helyen álló csapatot a következő bajnoki mérkőzésen, melyet szombaton játszanak az Augsburg ellen.

Az Union Berlin az előző szezonban nagy sikert ért el a német Bundesligában, a negyedik helyen végzett, ami lehetővé tette számukra a részvételt a Bajnokok Ligája csoportkörében a jelenlegi idényben. Úgy tűnik azonban, hogy a kettős terhelés meghaladja a klub erőforrásait, hiszen 11 forduló után a csapat hat ponttal az utolsó helyen áll a bajnokságban, és figyelembe véve az összes sorozatot, már 14 mérkőzés óta nem nyertek. A fővárosiak a Bajnokok Ligája a csoportban szintén az utolsó helyen állnak mindössze egy ponttal. Az eredménytelenség miatt múlt szerdán közös megegyezéssel távozott posztjáról a vezetőedző, Urs Fischer. (az MTI híre alapján)

Olvastad már?
Magyar válogatott: Szoboszlaiék már most őrületes mennyiségű pénzt kerestek a kijutással – az Eb-n még tovább nőhet ez az összeg
Történelmi összeget készített elő az UEFA a jövő nyári Európa-bajnokságra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz