Fotó: Liverpool FC Twitter

Szoboszlai már az első nap kitűnt egy fontos mutatójával Liverpoolban - videó

Úgy tűnik, a magyar válogatott támadó állóképességével biztosan nem lesz gond Angliában sem.
Budai László 2023. július 12., szerda 14:46
Fotó: Liverpool FC Twitter
Úgy tűnik, a magyar válogatott támadó állóképességével biztosan nem lesz gond Angliában sem.
Szerző: Budai László 2023. július 12., szerda 14:46

A Liverpoolnál ezúttal is elvégezték a felkészülési időszak első napján a klub híres laktáttesztjét, amelyet idén nyáron való távozásáig minden évben az együttes motorja, James Milner nyert meg.

Mi is ez pontosan?

A teszt a játékosok úgynevezett aerob állóképességét méri, miközben egyre hosszabb távokat kell futniuk. Minden egyes ellenőrzőpont végén vérmintát vesznek a fülből, hogy megmérjék a tejsavszintjüket. Ha ez a szint túl magas, akkor az adott futballista "kiesik", aki utoljára állva marad, az nyer. Amint túllépi ugyanis egy játékos a küszöbértéket, a tejsav gyorsabban kezd el felhalmozódni az izmaiban, mint ahogy a szervezete el tudja távolítani, ami végül fáradtsághoz vezet. Ez tehát összességében arra szolgál, hogy megtanulják, milyen intenzitással edzhet vagy játszhat egy labdarúgó, mielőtt a vér magas laktátszintje miatt "kidőlne".

A liverpooli csapatot ezúttal kettészedték, az együttes kulisszatitkaiba is bepillantást engedő Inside Training videóból pedig kiderült, hogy az egyik csoportban Mohamed Salah, a másikban pedig a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik végzett az élen. Ez utóbbit Trent Alexander-Arnold (lásd a videó végén) alig akarta elhinni.

A Liverpool összefoglaló videója az első napról, benne a teszttel

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz