Szalai Ádámba is alaposan beleállt a Basel ikonja: “Ez egyszerűen nem elég. Lassú és merev”

A klub legendája, Erni Maissen szerint egyszerűen nem elég, amit a magyar csatár és társai támadásban nyújtanak.
Budai László 2022. augusztus 18., csütörtök 15:44
A klub legendája, Erni Maissen szerint egyszerűen nem elég, amit a magyar csatár és társai támadásban nyújtanak.
Szerző: Budai László 2022. augusztus 18., csütörtök 15:44

A Basel történetének legrosszabb szezonkezdetét éli meg a bajnokságban, aminek az okát elsősorban a csapat gólképtelenségében látják Svájcban - az együttes négy meccsen csak két gólt lőtt, így a nyolcadik helyen áll a tízcsapatos bajnokságban. A klub legendája, Erni Maissen - aki összesen 13 évig erősítette játékosként a Baselt és két bajnoki címet nyert - nem is finomkodott a teljesítménnyel kapcsolatban, és élesen bírálta a játékosokat, köztük Szalai Ádámot.

A nau.ch szerint bár a Basel vasárnap elsöprő fölényben játszott hazai pályán a Lugano ellen, mivel a piros-kékeknek ezúttal sem sikerült betalálniuk, a hosszabbításban szerzett két Lugano-gól után pont nélkül maradtak. (Itt megjegyezzük, hogy a csapat legutóbbi gólképtelenségéért aligha hibáztatható a magyar csatár, akit csak a 86. percben cseréltek be.)

Maissen ettől függetlenül úgy látja, hogy bár a Baselnek "sok jó csatára van", a stílusukat tekintve "mindannyian nagyjából egyformák". Ha van hely, akkor kiválóan tudnak érvényesülni, de ha szorul a helyzet, akkor elkapkodják a helyzeteket.

Lassan láthatjuk, hogy ez egyszerűen nem elég

- mondta Szalai Ádámról keményen a klublegenda, aki szerint ha valaki “olyan lassú és merev, mint ő", akkor nem lehet sikeres a svájci élvonalban. A megoldás az lehetne, ha "a megfelelő időben a megfelelő helyre állna, de ezt sem teszi".

Maissen szerint jobb lett volna egy másik "topjátékost" szerződtetni, de az FCB-nek most "azzal kell beérnie, amije van".

Olvastad már?
Magabiztos a Vidi magyar válogatottja: “Nem hiszek a Köln kiejtésében, hanem biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk rá”
Loic Negóék a magyar válogatottal az utóbbi időben többször borították a papírformát, mint ahányszor bejött, és most ugyanerre készülnek a Fehérvárral is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz